S'more-inspireret chokoladekage med kiksebund, ganache og skumfiduser

Den her er ikke for sarte sjæle. Den er chokoladetung på den lede måde, hvor et lille stykke rækker langt. Kagen er inspireret af s'mores - blot med ekstra meget af det mørke guld. Lav den til chokoladeglade gæster <3

S'more-inspireret chokoladekage

Kiksebund

  • 100 gram smør
  • 1 spsk brun farin
  • 200 gram havrekiks

Chokoladekage

  • 200 gram mørk chokolade (70%)
  • 100 gram smør
  • 200 gram sukker
  • 4 æg
  • 1 spsk mel
  • 1/2 tsk salt

Mælkechokoladeganache

  • 200 gram mælkechokolade
  • 100 gram fløde
  • en smule salt
  • Skumfiduser til pynt

Kiksebund

  1. Knus kiksene til krummer, og kom det i en skål med den brune farin.
  2. Smelt smørret i en lille gryde og bland det i kikseblandingen.
  3. Fordel det i en springform (18-20 centimeter) foret med bagepapir. Sørg for at presse den godt.

Chokoladekage

  1. Smelt smør og chokolade i en skål over vandbad.
  2. Tag skålen af varmen og rør sukkeret heri.
  3. Pisk æggene en smule sammen og rør dem i dejen.
  4. Tilsæt til sidst melet og salten.
  5. Fordel dejen oven på kiksebunden og bag kagen i 30-35 minutter ved 175 grader. Kagen vil virke en smule ubagt i midten - det er meningen, den vil sætte sig når den kommer på køl.
  6. Stil kagen i køleskabet natten over.

Chokoladeganache

  1. Hak chokoladen fint og kom den i en skål.
  2. Kom fløden i en lille gryde og varm den op til lige under kogepunktet.
  3. Hæld den varme fløde ud over den hakkede chokolade og lad det stå i 2 minutter.
  4. Rør herefter energisk i skålens midte til ganachen samler sig og bliver blank.
  5. Tilsæt en lille smule salt.
  6. Stil ganachen på køl en times tid inden du fordeler den på den afkølede kage.

  7. Pynt kagen med skumfiduser og brænd dem en smule af med en gasbrænder.