Hjemmelavede 'Rafaello' - hvid chokolade, mandler og kokos



Hjemmelavede Rafaello

- 200 gram kondenseret mælk (stuetemperatur)
- 150 gram god (hvid chokolade)
- 50 gram isvafler (knuste)
- En smule salt efter temperament
- 15-20 mandler
- Kokos
- Hæld den kondenserede mælk i en skål.
- Smelt den hvide chokolade i en skål over vandbad, og hæld den herefter i skålen. Det er vigtigt, at du IKKE hælder den kondenserede mælk i chokoladen, da den vil skille. Hæld altid chokoladen i det koldere element.
- Knus isvaflerne i en pose med en kagerulle og bland det i chokoladen.
- Tilsæt eventuelt en smule salt - jeg synes det smager det får kuglen til at smage af mere.
- Stil massen på køl - helst natten over. Massen kan sagtens trilles efter et par timer, men kuglen vil miste sin form, hvis den ikke får god tid til at sætte sig.
- Rist mandlerne på en tør pande, indtil de begynder at få farve.
- Tag et klump af chokolademassen og fold den rundt om mandlen, og form den til en kugle, og rul den i kokos. Gentag med hele massen.
- Opbevar kuglerne på køl.