Hindbærislagkage med cashewbund og marengs




Hindbærislagkage med cashewbund og marengs

Cashewbund
- 200 gram saltede cashewnødder
- 200 gram sukker
- 100 gram æggehvide
Hindbæris
- 1 dåse kondenseret mælk
- 0,5 liter piskefløde
- 250 gram frosne hindbær
- 5 spsk sukker
- 3 spsk vand
- 150 gram hvid chokolade
Marengs
- 225 gram sukker
- 6 spsk vand
- 120 gram æggehvide
Cashewbund
- Hvis nødderne ikke på forhånd er ristede, kom dem på en bageplade og rist dem i ovnen i 5-10 minutter ved 200 grader til de er gyldne og dufter. Lad nødderne køle af og kom halvdelen i en blender og blend til groft mel, resten hakkes groft. Kom alle nødderne i en skål med sukkeret og rør det godt sammen. Tilsæt æggehviderne og pisk i et minuts tid. Kom dejen i en springform (cirka 18 centimeter i diameter) med bagepapir i bunden. Bag nøddebunden ved 175 grader i 30-35 minutter eller indtil den er pæn gylden. Lad bunden køle helt af.
Hindbæris
- Kom hindbærrene, sukkeret og vandet i en lille gryde og varm det op til kogepunktet. Lad det koge i cirka fem minutter. Sigt kernene fra.
- Smelt den hvide chokolade i en skål over vandbad. Kom den kondenserede mælk i en skål, og hæld den smeltede chokolade heri. Vend det hele sammen. Tilsæt hindbærsiruppen.
- Pisk piskefløden til let skum - lad være med at overpiske.
- Vend forsigtigt flødeskummet i hindbærblandingen lidt ad gangen. Fortsæt til massen er helt ensartet.
- Hæld hindbærisen ud på den afkølede cashewbund (eventuelt med kageplast i kanten for et pænere resultat) og stil kagen på frys.
Marengs
- Pisk æggehviderne stive i en skål eller på en røremaskine.
- Kom sukker og vand i en gryde og lad det koge op til temperaturen rammer 117 grader.
- Når sukkermassen er varm nok, hældes den i en tynd stråle i de stive æggehvider imens der piskes.
- Fortsæt med at piske marengsen til den er helt afkølet, sej og blank. Det tager cirka 10 minutter.
- Kom marengsen i en sprøjtepose og sprøjt det ønskede mønster ud på din kage. Pynt med hindbærstøv og chokoladeperler.
- Isen må gerne stå i 5-10 minutter på køkkenbordet inden den serveres.