Bananlagkage med mælkechokoladecheesecake og peanutbutter

Okay, jeg tror jeg har en ny favoritkage! Den her banankage er FANTASTISK! Den er lavet med bananer, der er karamelliserede inden brug, og det smager helt latterligt godt (jeg havde ærlig talt svært ved ikke at spise dem allesammen inden de skulle bruges i kagen). Jeg har tidligere lavet banankage sammen med karamelmousse og mørk chokolademousse, så den her gang skulle vi prøve noget andet: kagen er derfor blevet kombineret med en cheesecakeopskrift lavet med mækechokolade og dum-dum-duuuuum: peanutbutter. Jeg siger jer, det er godt!  Tænk Reese's Pieces blandet med den lækreste banakage. Nogle af jer har efterspurgt, at jeg oplyser, hvor længe det tager, at lave kagerne. Jeg har forsøgt at efterkomme det, men eftersom jeg stort set kun laver kager, der skal sætte sig over natten, er det rimelig vanskeligt at give en eksakt tidsramme. Jeg har dog indsat en samlet tid i opskriften (den tid, du faktisk er i gang med at bage) samt en hviletid (tid, den skal stå på frost/køl). Jeg håber, det kan give et overblik for nogen af jer. Jeg har pyntet kagen med karamelcremeux, du kan finde opskriften her.

Bananlagkage med mælkechokoladecheesecake og peanutbutter

Karamelliserede bananer

 • 300 gram banan
 • 50 gram brun farin
 • 50 gram sukker
 • 50 gram sirup
 • 30 gram smør

Banankage

 • 3 æg
 • 150 gram sukker
 • 100 gram smør
 • 100 gram mel
 • 1 tsk bagepulver
 • en smule salt
 • de karamelliserede bananer

Peanutkrokant

 • 100 gram peanuts
 • 100 gram sukker

Mælkechokoladecheesecake med peanutbutter

 • 4,5 blade husblas
 • 225 gram Philadelphia
 • 150 gram sukker
 • 1 dl piskefløde til opvarmning
 • 200 gram mælkechokolade
 • 100 gram peanutbutter
 • en smule salt
 • 200 ml piskefløde pisket til skum

pynt: karamelcremeux og skovsyre

Karamelliserede bananer

 1. Skær bananerne i mindre stykker. Kom sirup, sukker og brun farin på en pande og smelt det. Når massen er smeltet sammen kommes bananerne på, Skru en lille smule ned for varmen og bliv ved med at fordele massen på bananerne ved at røre i det regelmæssigt. Tilsæt smørret efter cirka 2 minutter og rør igen. Bananerne er færdige, når de begynder at "falde fra hinanden". Sluk for varmen og lad dem køle af imens du laver banankagen.

Banankage

 1. Pisk æg og sukker let og luftigt i en skål - det tager cirka 5 minutter på høj hastighed. Smelt smørret i en lille kasserolle, lad det køle af. Rør herefter smørret i æggesnapsen. Bland de tørre ingredienser sammen i en anden skål og sigt det i dejen. Mos de karamelliserede bananer en smule og vend dem i dejen. Beklæd bunden af en springform med bagepapir, smør siderne med en smule smør (opskriften passer til en form på 18-20 centimeter) fordel dejen heri. Bag bunden i 35 minutter ved 175 grader. Den skal være godt gylden ? tjek eventuelt ved at stykke en gaffel eller lignende i ? hvis der ikke sidder kagedej på, er den færdig. Stil kagen på køl/frys imens du laver peanutkrokant og cheesecakefyld (jo koldere den er, jo nemmere er den at skære pænt)

Karamelliserede peanuts

 1. Kom sukker i en tykbundet kasserolle og varm det op ved middelvarme. Når sukkeret er smeltet til gylden karamel hældes nødderne i gryden. Rør rundt og fordel sukkermassen på nødderne. hæld det herefter ud på et skærebræt beklædt med bagepapir, drys med salt og lad det køle helt af. Når massen er kølet helt af, kan du hakke den i stykker.

Mælkechokoladecheesecake med peanutbutter

 1. Udblød husblassen i koldt vand i mindst 10 minutter. Varm 1 dl fløde op i en lille gryde. Når den er lige under kogepunktet tages gryden af varmen, husblassen vrides fri for vand og røres ud i den varme fløde. Lad den køle af til håndvarm. Philadelphia og sukker piskes let og luftigt i en skål. Smelt mælkechokolade og peanutbutter i en anden skål over vandbad, og vend den herefter forsigtigt i ostefyldet. Tilfør herefter den håndvarme fløde, og arbejd den ind i ostefyldet til massen er homogen og glat. Pisk fløden til let skum ? pas på ikke at overpiske den. Vend den herefter i ostemassen til denne igen er glat.

Samling af kagen

 1. Skær din banankage fri fra springformen ved forsigtigt at køre en skarp kniv rundt i kanten. Vend kagen ud på et beklædt skærebræt med bunden i vejret. Pil forsigtigt bagepapiret af bunden. Ved at vende bunden i vejret får du en mere plan kagebund. Skær nu forsigtigt kagen over i to lige store bunde. Tag den ene bund og placér den på et skærebræt beklædt med et stykke bagepapir. Find den springform eller kagering, du ønsker at støbe kagen i (jeg brugte en 20 centimeters kagering) Kom eventuelt kageplast rundt i kanten for et pænere resultat. Drys en smule peanutkrokant på bunden, og fordel noget af cheesecakefyldet ovenpå (lidt under halvdelen, eller cirka 1,5-2 centimeters højde) Sæt kagen i køleskabet kort indtil det er stivnet en smule. Placér herefter den sidste bund ovenpå, drys med peanutkrokant og kom igen den samme mængde cheesecakefyld herpå. Du skulle gerne have cirka en deciliter tilbage, som du eventuelt kan fylde i silikoneforme (hvis du ikke ønsker det, kan du bare hælde alt fyldet oven på kagen). Stil din kage i fryseren i minimum 4 timer eller natten over. Når kagen har sat sig, tages den ud af kageringen eller springformen og kageplasten fjernes. Placér den på et fad imens den stadig er frossen, så er den meget lettere at flytte rundt med. Placér dine moussebomber tilfældigt ovenpå kagen, Sprøjt små dutter af cremeux ud imellem (Jeg har pyntet kagen med karamelcremeux, du kan finde opskriften længere oppe), og pynt yderligere med skovsyre og resterne af peanutkrokanten.