Miniflødeboller med hindbærskum og cookiebund

Hvis du mangler et projekt til weekenden, så giv flødeboller et forsøg. Det er ikke så kompliceret som mange gør det til, og kombinationsmulighederne er uendelige. Denne version består af cookiebunde, hindbærskum og mørk chokolade. Hindbærflødeboller med cookiebunde (cirka 25 små flødeboller) Cookiebunde: 75 g blødt smør 150 g brun farin 1 æg 150 g hvedemel 1/2 tsk havsalt 50 g mørk chokolade 50 g mælkechokolade

Hindbærskum:

75 g sukker 40 g glukosesirup 30 ml vand

1 tsk hindbæraroma el. lign. 50 g æggehvider 1 spsk sukker

Chokoladeovertræk:

200 g god mørk chokolade

Fremgangsmåde:

Cookiebunde:

Kom smør ed stuetemperatur og brun farin i en skål og pisk det sammen. tilsæt ægget og pisk igen. Rør mel og salt i. Tilsæt den hakkede chokolade. Fordel cookiedejen på en bageplade med bagepapir så den har en tykkelse på cirka 1/2-1 centimeter (jo tyndere jo bedre, men det kan godt være lidt noget grisseri). Bag den i 10 minutter ved 200 grader. Når kagen er lettere afkølet stikkes bunde ud - størrelsen bestemmer du selv - mine havde cirka en diameter på 3 centimeter. Lad bundene køle helt af.

Hindbærskum: Kom sukker, glukosesirup, vand og hindbæraroma i en gryde og bring det i kog, brug et sukkertermometer til at holde øje med temperaturen. lad massen nå en temperatur på 117 grader. Kom æggehvider og 1 spsk sukker i en skål og pisk det stift. Når sukkermassen har nået sin temperatur hældes denne ned i æggehviderne i en tynd stråle imens der piskes med en elpisker. Pisk videre, indtil skummet er sejt og fast (vær tålmodig her - det tager normalt omkring 10 minutter inden min når den rette konsistens - hvis du er utålmodig, vil dine flødeboller klaske sammen). Kom skummet i en sprøjtepose med en rund tyk, og sprøjt den ud på de afkølede bunde. Lad flødebollerne hvile cirka en time inden de overtrækkes med chokolade. Chokoladeovertræk: Smelt chokoladen, og temperer den, hvis du har mod på det. Fyld den smeltede chokolade over i en kop el. lign. og dyp flødebollerne i den tempererede chokolade - sørg for at dryp den god af, så flødebollerne ikke får "fødder". Opbevar flødebollerne køligt indtil servering.