Hvid chokolade-kladdkaka med citronmousse og brændte mandler

Jeg elsker syrlige kager. Det kan bare noget - og citronmousse er derfor også klart min yndlingsmousse, især når den kombineres med den søde hvide chokolade-kladdkaka og knasende brændte mandler. Kagen er egentlig lavet som et bud på en julefrokostkage eller nytårskage, men kan - hvis du spørger mig - spises året rundt. Bundene er hvid chokolade-kladdkaka, altså helt klæg chokoladekage, der nærmest smelter på tungen. Kagen rækker til cirka 10 personer.

Hvid chokolade-kladdkaka med citronmousse og brændte mandler, 10 personer


Hvid chokolade-kladdkaka

100 gram hvid chokolade 100 gram smør 180 gram sukker 2 æg 1 tsk vaniljepulver 150 gram hvedemel saft og skal fra en stor citron Smelt chokolade og smør over vandbad. Pisk sukker, æg og vaniljepulver til en æggesnaps. Bland det sammen med chokolademassen. vend citronsaft og -skal i blandingen og si melet i. Vend dejen sammen til den er homogen og kom den i en springform (18-20 centimeter) foret med bagepapir og smurt med en smule smør. Bag kagen ved 200 grader almindelig ovn i 18-20 min til kagen er gyldenbrun. Stil kagen på frys imens du laver resten af elementerne.

Brændte mandler

70 gram mandler 70 gram sukker 3 spsk vand Kom alle ingredienserne på en pande og varm det op ved middelvarme. Rør indtil alt vandet er fordampet og sukkeret begynder at krystallisere, skru en smule ned og rør rundt indtil sukkeret på mandlerne begynder at karamellisere. Pas på varmen - hvis den er for hård vil du få et hårdt sukkerlag om dine mandler, og det er ikke meningen. Lad mandlerne køle af imens du laver moussen.

Citronmousse

3 blade husblas 1,5 dl citronsaft (jeg havde meget små citroner og det svarede cirka til 4-5 af dem) 125 gram sukker 3,5 dl piskefløde Udblød husblassen i koldt vand (minimum 10 minutter). Pres citronerne og bring saften i kog med sukkeret i en lille gryde. Når saften koger, og sukkeret er opløst, tages gryden af varmen, og husblassen røres heri. Lad siruppen køle af til håndvarm. Pisk fløden til let skum (kun så den lige begynder at danne toppe, men stadig ikke er fast). Vend lidt af fløden i den lune citronsirup. Gentag indtil alt er vendt sammen.

Samling af kagen

Skær din chokoladebund over i to lige tykke bunde. Placér den ene på et skærebræt/fad med bagepapir og kom en springform eller en kagering rundt om. Kom gerne kageplast rundt i kanten for et flottere resultat. Fordel nu de brændte mandler på den nederste bund - det er kun her, de skal ligge. Hæld nu cirka en tredjedel af moussen ovenpå stil eventuelt kagen på frys i en halv times tid. Placér nu bund 2 ovenpå mousselaget, og hæld den samme mændge mousse ovenpå. Resten af moussen kan du komme i silikoneforme, hvis du som jeg ønsker moussebomber på toppen. Jeg bruger Silikomarts Micro Stone. Stil kagen på frys i miminum fire timer. Fjern moussebomberne fra formen og placér dem på den frosne kage. Pynt kagen som du har lyst: jeg har pyntet med chokoladeperler, tørrede kornblomster og karamelbark.