Glazekage med makroner, råcremesmousse og appelsinmarmelade

En lidt anderledes kombination til en glazekage, men som smager helt vildt godt! Bunden består af den LÆKRESTE bund lavet med makroner og mandler, en syrlig appelsinmarmelade og en mousse lavet på råcreme.

Glazekage med makroner, råcreme og appelsin

Det skal du bruge: en kagering eller en silikoneform på 16-18 centimeter (jeg bruger en silikoneform), en paletkniv eller to og kageplast

Makron- og mandelbund

150 gram mandler 130 gram æggehvider 120 gram knuste makroner 200 gram sukker 1 tsk vaniljesukker en smule salt Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn. Start med at komme mandlerne på en pande og rist dem af i cirka 10 minutter til de får en mørkere farve. Hak dem groft og kom den i en skål sammen med resten af ingredienserne. Rør det godt sammen og fordel det herefter i en kagering eller en springform foret med bagepapir. Bag bunden i cirka 25-30 minutter - eller indtil farven er flot gylden. Lad bunden køle helt af. Når bunden er kold kan du eventuelt placere kageplast rundt i kanten på formen - det vil gøre det lettere senere, når bunden sammen med appelsinmarmeladen skal støbes ned i kagen.

Appelsinmarmelade

3 appelsiner 100 gram sukker 1 tsk vaniljesukker saft fra én citron 1 dl vand Skær appelsinerne i små terninger uden skræl og kom dem i en lille gryde sammen med vaniljesukker, sukker og vand og kog det hele ved middel varme under låg i et kvarters tid. Rør i det af og til. Tag låget af og kog marmeladen i yderligere 15 minutter eller til den tykner en smule. Hæld marmeladen ud på makronbunden og stil den i fryseren i et par timer.

Råcremesmousse

2 blade husblas 4 æggeblommer 4 spsk sukker kornene fra en vaniljestang eller 1,5 tsk vaniljepaste 2,5 dl piskefløde Udblød husblassen i koldt vand i ti minutter. Kom æggeblommerne, sukkeret og vaniljen i en skål og varm dem op ved svag til middel varme over vandbad. Rør i det hele tiden og hold øje med varmen. Når æggemassen er varm røres den udblødte husblas ud heri. I en anden skål piskes fløden til let skum. Vend forsigtig - lidt ad gangen - piskefløden i æggesnapsen til moussen er homogen. Hæld nu moussen i en silikoneform (hvis du bruger en kagering skal processen vendes om) - cirka halvvejs. Frigør bunden med marmeladen fra formen og dump den ned i midten af silikoneformen. Plan kagens bund ud, så den er glat. Stil kagen på frys i minimum 4 timer.

Glaze

3 blade husblas 100 ml fløde 120 gram mirroir glaze (kan købes i Bilka og Føtex) 140 gram suker 140 gram hvid chokolade Spiderweb 60 gram mirrior glaze Hvid pastafarve Når det kommer til glaze, handler det om at være forberedt og have tingene klar. Timingen er alt. Så sørg for, at når du er klar til at hælde glazen på, at kagen er frossen over et fad, og at spiderweb glazen (sammen med den farvede glaze) har den rigtige temperatur på det rigtige tidspunkt!

Glaze

Udblød husblassen  i koldt vand i 10 minutter. Hak chokoladen fint og kom den i en høj beholder (jeg bruger den, der følger med til min stavblender. Kom fløde, glukosesirup og sukker i en lille gryde og varm det op til kogepunktet. Kom husblas i og hæld den over den hakkede chokolade. Stavblend glazen ved at holde stavblenderen skrå og rejse den op skiftevis – du må IKKE løfte stavblenderen fra glazen, så får du luftbobler i. Kom nu et termometer ned i glazen, og dæk glazen til med husholdningsfilm (den skal helt ned og ligge på glazen, så der ikke dannes kondens). Lad nu glazen køle af – den skal ned og ramme 30-35 grader. Personligt kan jeg bedst lide at arbejde med den, når den er omkring 34 grader. Sørg også for, at du ikke bare tager temperaturen i kanten eller toppen af glazen – du skal have kernetemperaturen. Nedkølingen tager omkring en time på køkkenbordet.

Spiderweb glaze

Nu skal du lave din spiderweb glaze: Kom mirrior glaze og en smule hvid pastafarve i en lille kasserolle. Massen skal varmes op til 60 grader, og skal være omkring 55 grader når du bruger den (en koldere glaze vil ikke give et flot mønster), så det hele handler om timing. Gør et aflangt fad klar ved at fore det med staniol – her skal du hælde din spiderweb glaze i, så du kan ‘dyppe’ paleten heri.

Glazing

Find et fad med kanter. Placér et glas på fadet. Når temperaturen er ved at være nået, kan du tage kagen ud af fryseren (det er vigtigt at den er HELT kold, når du glazer). Placér kagen på glasset. Hæld din hvide spiderweb glaze i det aflange fad (imens det stadig er 55 grader. Tag nu den 34 grader varme glaze og hæld den udover kagen – du skal ikke bruge lang tid på det – jeg hælder det hele ud ret hurtigt for det pæneste resultat uden ‘gardiner’. Dyb nu paletten i den 55 grader varme spiderglaze og stryg den i en hurtig bevægelse hen over kagens top. Voila, nu skulle du gerne kunne se et smukt spindelvæv på din kage. Brug to paletknive til at løfte din kage over på et fad, og pynt med en smule guldstøv. Lad kagen ‘tø op’ i køleskabet i 2-3 timer inden den serveres.