Cheesecake med gulerodskagebunde og ananas

Min yndlingsskærekage er uden tvivl gulerodskage, og jeg elsker alle versioner af den. Her er den kombineret med en anden yndlingskage: cheesecake! Den syrlige cheesecake fungerer så godt med den krydrede gulerodskage - og så bliver den bestemt ikke værre af, at der er en smule ananasmarmelade med i herligheden!

Cheesecake med gulerodskagebunde og ananas 8-10 personer


Gulerodskagebunde

2 æg 300 gram brun farin 1 dl olie (jeg brugte solsikkeolie) 150 gram mel 1 tsk bagepulver 1 spsk kanel 1 tsk stødt nellike 1 tsk kardemomme (kan undlades) 1/2 tsk salt 220 gram fintrevet gulerod 100 gram hakkede valnødder 140 gram fintskåret ananas (jeg brugte frisk, men du kan også bruge dem fra dåse) Tænd ovnen på 185 grader. Pisk æg og brun farin godt sammen. Tilsæt olie. Rør alle de tørre ingredienser sammen i en skål og tilsæt det til det våde. Riv gulerødderne på et rivejern og og rør det i resten af dejen. Tilsæt nødder og ananas  til sidst. Hæld dejen i en foret springform på cirka 24 centimeter i diameter. Fordel delen i to forme på 16-18 centimeter (hvis du ikke har to, kan du bage dem én ad gangen) og bag dem i cirka 25 minutter. Kagen er færdigbagt når du kan stikke en nål i kagen uden at der sidder kagedej på. Lad bundene køle helt af inden du begynde at samle kagen.

Ananasmarmelade

200 gram fintskåret marmelade 1 tsk vaniljesukker 100 gram sukker saft fra en halv citron kom alle ingredienserne i en gryde og kog det op. Skru ned for varmen og lad det simre i 10-15 minutter. Du kan eventuelt blende marmeladen for at få en mere ensartet konsistens. Lad marmeladen køle af.

Cheesecake med hvid chokolade

3 blade husblas 150 gram flødeost 100 gram flormelis saft fra 2 citroner 150 gram god hvid chokolade 1,5 dl piskefløde Udblød husblassen i koldt vand i 15 minutter. Pres saften ud af citronerne og varm det herefter op i gryde. Rør den udblødte husblas ud heri. Lad saften køle af til håndvarm. Pisk flødeost og flormelis luftig i en skål. Smelt den hvide chokolade i en skål over vandbad, og vend den forsigtigt i ostemassen. Vend herefter den håndvarme citronsaft i. Pisk piskefløden til let skum og vend den forsigtigt i ostemassen. Nu kan du samle din kage. Samling af kagen Placér den ene gulerodsbund på et skærebræt beklædt med bagepapir. Placér en kagering rundt om (i samme diameter som du har bagt bundene i) og fór eventuelt kanten med kageplast for en skarpere kant. kom halvdelen af ananasmarmeladen på gulerodsbunden, men undgå at smøre den helt ud til kanten på bunden. hæld nu halvdelen af cheesecakefyldet ovenpå ananasmarmeladen. gentag processen med den anden bund og det resterende marmelade og cheesecakefyld. Stil kagen på frys i minimum fire timer og helst natten over. Jeg har pyntet kagen med macarons, hvide chokoladefirkanter, tørrede ananasstykker med en smule glimmer og en hvid chokoladecremeux.