No bake snickerstærte med mælkechokolade, peanutbutter og saltkaramel

Så kom opskriften på no bake snickerstærten: en ret nem og overskuelig no-bake-tærte med en kiksebund, saltkaramel og chokoladeganache og -creme. Hvis du enten ikke ejer spiralformen, eller ikke tør begive dig ud i creme og husblas, kan du blot lave en større portion ganache og sprøjte denne ud på toppen af kagen i stedet.

No bake snickerstærte, 8-10 personer


Kiksebund

200 gram havrekiks 90 gram smør Knus kiksene til helt fine krummer. Kom smørret i en lille gryde og smelt det heri. Hæld den smeltede smør ud over de knuste havrekiks og rør det godt sammen. Tilsæt en lille smule salt. Find en tærtering frem (omkring 20 centimeter i diameter - en kagering kan også bruges) og placér den på et skærebræt beklædt med bagepapir. Kom eventuelt kageplast rundt i kanten på ringen. Kom kikseblandingen i formen og pres bunden godt med bunden af et glas – ønsker du som jeg, at kiksenen går lidt op ad siderne, kan du presse dem herop ad også. Stil kagen på frys imens du laver karamellen.

Saltkaramel med peanuts

100 g sukker 130 ml piskefløde 30 g smør en smule salt en håndfuld salte peanuts Kom sukkeret i en gryde og smelt det til lysebrun karamel ved middelvarme. Opvarm i en anden gryde fløden til lige under kogepunktet. Fjern gryden med sukker fra varmen og tilsæt fløden lidt ad gangen under piskning. Tilsæt herefter smørret. Hvis karamellen er en smule for tynd, kan du lade karamellen stå på varmen under piskning til den tykner en smule (til cirka 115 grader). Tilsæt en smule salt. Hæld karamellen ud på kiksebunden og fordel salte peanuts i ét lag herpå. Sæt kagen på frys imens du laver det næste lag.

Mælkechokoladeganache med peanutbutter

200 gram mælkechokolade 75 gram peanutbutter (enten crunchy eller smooth) 125 gram fløde Hak chokoladen groft og kom den i en skål sammen med peanutbutter og smelt det over vandbad v. middelvarme. . Varm fløden op til kogepunktet og hæld den ud over chokoladeblandingen. Lad ganachen stå i et par minutter, og rør så energisk i skålen til ganachen samler sig og bliver blank. Hæld straks ganachen ud på karamellen og stil tærten på køl igen.

Chokoladespiral (kan undlades og erstattes med andet pynt)

0,75 blad husblas 2 æggeblommer 15 gram sukker 140 gram mælkechokolade 160 ml piskefløde en smule salt Udblød husblassen i koldt vand i 15 minutter. Hak chokoladen og kom den i en skål. Pisk æggeblommerne sammen med sukkeret ganske kort. Varm fløden op i en lille gryde, hæld det herefter i den piskede æggemasse. Kom denne tilbage i gryden og varm den op til 83 grader under konstant omrøring. Sigt cremen ned i en anden skål, vrid husblassen fri for vand og rør den ud i den varme creme. Hæld cremen ud over den hakkede chokolade og rør rundt i skålen indtil massen samler sig og bliver blank. Tilsæt en smule salt og hæld cremen i en spiralform (jeg bruger Tourbillon fra Silkomart) og stilles i fryseren i mindst tre timer. Cremen skal være helt hård, når du fjerner den fra fryseren (stil gerne din fryser på det koldeste, den kan - det er tit det, der skal til for at det lykkes) - den resterende creme dækkes til med husholdningsfilm (helt ned, så den rører cremen) og sættes på køl i køleskabet i et par timer. Frigiv tærten fra formen og placér den på det fad, du ønsker at servere den på (det er nemmest at gøre, imens den stadig er frossen. Frigiv spiralen fra formen og placér den midt på tærten. Kom den køleskabskolde cremen i en sprøjtepose med rund tyl og sprøjt små dutter på kagen. Pynt tærten yderligere med stedmoderblomster og skovsyre.