


Små tærter med saltkaramel, en sprød kant af kiks og lakrids. Opskriften giver cirka 4 små tærter, men er du mere til én stor, kan du bare vælge denne løsning i stedet.
Små karameltærter - 4 stk
Kiksebund med lakrids
200 g havrekiks
50 g smør
50 g hvid chokolade
1-2 spsk rålakridspulver - jeg bruger Johan Bülow
- Kom kiks og rålakrids i en minihakker og mal det til fine krummer. Har du ikke en minihakker, kan du komme det i en plastikpose og banke det med en kagerulle.
- Smelt smørret, og bland det sammen med kikseblandingen.
- Smelt chokoladen over vandbad, og vend i.
- Placér et stykke bagepapir og fire små tærteringe på et skærebræt – tærteringene kan også erstattes af kageringe, hvis du har det – alternativt kan kagen også laves som én stor tærte.
- Kom kiksefyldet i ringene, og pres med hjælp fra et lille glas kiksemassen ud til siderne. Skær kanten til med en kniv, og sæt bundene på frys imens du laver karamellen.
Karamel
150 sukker
40 g vand
100 g fløde
40 g glukosesirup
40 g smør
en smule salt
- Kom sukker, vand og glukosesirup i en gryde og varm det op til 180 grader. Det tager lidt tid.
- Når sukkermassen har nået 180 grader, tages gryden af varmen.
- Hæld af et par omgange fløden i sukkeret under piskning.
- Tilsæt smør og lad det smelte.
- Karamellen skal nu have en temperatur på cirka 100 grader - har den ikke det, kan du sætte den kort tilbage på varmen.
- Smag til (og vær ikke nærig) med salten.
- Hæld karamellen i de små tærteforme, og sæt dem på frys i et par timer.
- Pynt karameltærterne med spiselige blomster, flagesalt og en pink macaron (du kan finde opskriften på mine macarons her. Jeg har blot fyldt mine med saltkaramelganache).