Påskelagkage
Nu er påskefrokosterne jo teknisk set aflyst i år, men det skal ikke stoppe en fra at lave en smuk påskekage! Jeg vil heller ikke udelukke, at jeg kommer til at lave mere end én i år.. Den her smager af citron, mango, hvid chokolade og lakrids - en virkelig frisk og lækker kombination!
Påskelagkage, 8-10 personer
Lagkagebunde
2 æg 100 gram sukker 1 tsk vaniljesukker 1,5 tsk bagepulver 85 gram mel en smule salt- Tænd din ovn på 180 grader.
- Pisk æg og sukker til en luftig, lys masse - det tager cirka 5 minutter på en røremaskine.
- Sigt herefter de tørre ingredienser i dejen og fold det sammen med en dejskraber.
- Kom dejen i en springform eller kagering (Ø 16 cm eller Ø 18 cm).
- Bag bunden i cirka 15-20 minutter – ovne er forskellige så tjek hellere, om du kan stille en kniv i bunden, og tage den op uden dej på.
- Lad kagen køle af i cirka 5 minutter inden du forsigtigt med en kniv skære den fri fra formens kanter. Når kagen er helt kølet af, deles den i to lige høje bunde.
- Placér en af bundene på et stykke bagepapirsbeklædt skærebræt, og kom en kagering rundt om.
- Placer gerne kageplast rundt i kanten.
Lakridsganache
150 g hvid chokolade (knapper eller finthakket) 75 g piskefløde 1 tsk rålakrids en smule salt- Kom den hvide chokolade i en skål sammen med rålakridsen.
- Kom fløden i en lille gryde, og varm det op til lige under kogepunktet.
- Hæld fløden over chokoladen, og lad det stå i to minutter.
- Rør ganachen sammen til blank og homogen.
- Smag til med en lille smule salt.
- Hæld ganachen på lagkagebunden, og stil den på frys imens du laver citronmoussen.
Citronmousse
1,5 blade husblas 75 ml citronsaft 75 g sukker 2 deciliter piskefløde- Udblød husblassen i koldt vand (10 minutter).
- Bring citronsaften i kog med sukkeret i en lille gryde.
- Når saften koges tages gryden af varmen, og husblassen røres heri.
- Lad siruppen køle af til håndvarm.
- Pisk fløden til let skum.
- Vend lidt af fløden i den lune citronsirup. Gentag indtil alt er vendt sammen.
- Fordel citronmoussen ovenpå lakridsganachen.
- Lad citronmoussen sætte sig en smule inden du placerer den sidste lagkagebund ovenpå.
- Sæt kagen i fryseren i en times tid, så citronmoussen kan bære cheesecakefyldet.
Cheesecake med mango
2 blade husblas 100 gram Philadelphia 60 gram sukker saften fra 1 citron 100 g mangetern (jeg bruger frosne) 100 gram hvid chokolade 1 dl piskefløde- Udblød husblassen i koldt vand i mindst 10 minutter.
- Pres din citron og varm saften op sammen med mangotern i en lille gryde.
- Kog det sammen, og tag herefter gryden af varmen.
- Si saften fra, og kom husblas i den adskilte saft.
- Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme saft. Lad saften køle af til håndvarm.
- Philadelphia og sukker piskes let og luftigt i en skål.
- Smelt den hvide chokolade i en skål over vandbad, og vend den herefter forsigtigt i ostefyldet.
- Tilfør herefter den håndvarme saft, og arbejd den ind i ostefyldet til massen er homogen og glat.
- Pisk fløden til let skum, og vend den herefter i ostemassen til homogen.
- Fordel på lagkagebunden og sæt kagen i på frys i 3-4 timer eller natten over.
- Fjern kagering og kageplast fra kagen. Placér gerne kagen på et fad imens den er frossen, så er den lettere at flytte rundt med.
- Lad kagen tø op i køleskabet.
Chokoladebånd
100 g hvid chokolade 1-2 tsk rålakridspulver- Klip et stykke kageplast, der passer til omkredsen på din kage.
- Temperér chokoladen, og rør rålakrids i.
- Fordel chokoladen på kageplasten, og flyt kageplasten, så overskydende omkringliggende chokolade ikke hænger fast på det endelige bånd.
- Placér chokoladebåndet på kagen.
- Pynt kagen: jeg har brugt påskeæg, en rest lakridscreme (find opskriften her), spiselige blomster og chokoladeperler.