Påskeflødeboller med lakrids og hvid chokolade

Små søde påskeflødeboller lavet som påskeharer med lakrids og hvid chokolade. Bundende er lavet udelukkende med marcipan, men kan sagtens erstattes af noget andet såsom kransekagebunde eller cookiebunde. 

Påskeflødeboller med lakrids og hvid chokolade, 10-12 flødeboller

Bunde

150 g marcipan
  1. Tænd ovnen på 200 grader
  2. Rul marcipanen ud mellem to stykker bagepapir med en tykkelse på cirka 3-4 mm.
  3. Stik bunde ud med en rund udstikker på cirka 3-4 centimeter i diameter.
  4. Placér bundende på en silikonemåtte eller et stykke bagepapir.
  5. Bag bundende i cirka 7 minutter - hold øje med dem, de skal begynde at blive let gyldne, men tiden afhænger af, hvor tykke dine bunde er.
  6. Lad bundende køle helt af imens du laver skummet.

Lakridsskum

110 gram sukker 60 gram glukosesirup 1 spsk vand 1,5 tsk rålakridspulver 75 gram æggehvider1,5 spsk sukker
  1. Kom æggehvider og 1,5 spsk sukker i din røremaskine eller i en skål og pisk det stift.
  2. Kom sukker, glukosesirup og vand i en gryde og bring det i kog – brug et sukkertermometer til at holde øje med temperaturen.
  3. Lad massen nå en temperatur på 117 grader.
  4. Når sukkermassen har nået sin temperatur hældes denne ned i æggehviderne i en tynd stråle imens der
  5. piskes.
  6. Tilsæt lakridspulver, og pisk videre, indtil skummet er sejt, fast og afkølet (vær tålmodig her - det tager normalt omkring 5-10 minutter inden min når den rette konsistens. Hvis du er utålmodig, vil dine flødeboller klaske sammen).
  7. Kom skummet i en sprøjtepose med en takket tyk, og sprøjt den ud på de afkølede bunde. Lad flødebollerne hvile cirka en time inden de overtrækkes med chokolade.

Chokoladeovertræk

200-300 g hvid chokolade
  1. Temperér den hvide chokolade. Jeg gør det i mikroovnen i en plastikskål.
  2. Fyld den smeltede chokolade over i et glas el. lign. og dyp flødebollerne i den tempererede chokolade - sørg for at dryppe den godt af.
  3. Lad chokoladen sætte sig.
  4. Jeg har pyntet mine med øjne og kaninører fra Callebaut - øjnene er 'limet' fast med tempereret hvid chokolade, og ørene er påsat ved at stikke en lun kniv ned i flødebollen, hvorefter øret er placeret på.
  5. Opbevar flødebollerne køligt.