Mazarinkage med konditorcreme og bagte rabarber

Rabarbersæsonen er officielt i gang, og det er fantastisk. Par forårsherlighederne med mazarin og konditorcreme, og du har den lækreste kage til søde gæster.

Mazarinkage med konditorcreme og bagte rabarber, 10 personer


Konditorcreme

1 tsk vaniljepulver (eller en vaniljestang) 2,5 dl sødmælk 80 g sukker 2 æggeblommer 20 g maizena en smule salt 1,5 dl piskefløde
  1. Kom sødmælk, vaniljekorn, 60 gram sukker op i en gryde. Det skal ikke koge, bare varmes op til kogepunktet.
  2. Kom resten af sukkeret i en skål sammen med æggeblommer og maizena, og rør det sammen. Hæld nu halvdelen af den varme mælk over æggeblandingen under piskning.
  3. Sæt det mælk, der stadig er i gryden til at koge, og hæld så ægge/mælkeblandingen ned i gryden, mens du pisker.
  4. Skru ned for varmen, og fortsæt med at piske i nogle minutter. Cremen vil blive tykkere, men tag den af varmen efter et par minutter, så du ikke risikerer den skiller. Hæld cremen i en skål, smag den til med en smule salt, og læg et stykke husholdningsfilm helt ned på cremen, så den ikke danner skind. Stil den på køl imens du bager kagen.

Mazarinkage med hvid chokolade

175 g sukker 150 g smør – stuetemperatur 3 æg – stuetemperatur 175 g marcipan 100 g mel 75 g hvid chokolade
  1. Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
  2. Riv marcipanen groft og kom den i en skål med sukker og smør.
  3. Pisk det sammen.
  4. Pisk æggene i et ad gangen til dejen er homogen.
  5. Vend til sidst melet i efterfulgt af chokoladen, og fordel dejen i en smurt springform eller kagering (Ø20 cm)
  6. Bag kagen i 45-55 minutter, eller indtil du kan stikke en tandstik i kagen, uden der sidder rå dej på.
  7. Lad kagen køle helt af.

Bagte rabarber

200 g rabarber 75 g sukker 1 dl vand
  1. Tænd ovnen på 200 g varmluft.
  2. Skyl og skær rabarberne i stykker på cirka 2-3 centimeter, og kom dem i et fad.
  3. Fordel sukkeret udover, og hæld herefter vandet på.
  4. Bag raberberstykkerne i cirka 10 minutter. De skal være bagte, men må stadig gerne have bid.
  5. Lad rabarberstykkerne køle af.
  6. Når vaniljecremen har sat sig og er kølet ned, piskes den homogen. Pisk i en anden skål piskefløden fra konditorcremens opskrift til skum. Vend det sammen, og fordel det ovenpå kagen.
  7. Fordel herefter de bagte rabarber ovenpå, og nyd kagen med det samme.