Skillet cookie med miso og peanutbutter

Hvad er bedre end en cookie? En kæmpe skillet cookie! Måske lyder kombinationen sær, og måske har du aldrig hørt om miso, men du kan godt så frøene til det bekendskab, for miso kan bruges både i det salte og det søde køkken. Miso er fermenterede sojabønner, og giver en saltet smag til den søde cookiedej, som man ikke helt kan placere, men som virkelig fungerer! Jeg køber miso hos en orientalsk købmand.

Skillet cookie med miso og peanutbutter, 8 personer

2 æg (stuetemperatur) 220 g blødt smør 150 g sukker 170 g brun farin 3 tsk hvid miso 2 æg (stuetemperatur) 260 g mel 1 tsk salt 1 tsk bagepulver 1 tsk vaniljepasta - alternativt 2 tsk vaniljesukker 200 g chokolade - jeg bruger mørk og lys 100 g peanutbutter (kan undlades) En god vaniljeis til servering

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
  2. Pisk smør, sukker, brun farin og miso sammen i cirka 3 minutter.
  3. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk til dejen er homogen.
  4. Sigt og tilsæt de tørre ingredienser - pisk til dejen igen er ensartet.
  5. Hak og tilsæt chokoladen.
  6. Smør en støbejernspande ( Ø24) med smør - alternativt kan du bruge en springform.
  7. Fyld halvdelen af cookiedejen i panden.
  8. Kom tesskeer af peanutbutter på den ene halvdel.
  9. Dæk peanutbutteren med den sidste halvdel af cookiedejen.
  10. Bag cookiekagen i 25-35 minutter - cookien skal være sat i kanten, men må gerne virke ubagt i midten. Husk at bagetiden er vejledende, så hold øje med din cookiekage.
  11. Lad kagen køle af i en times tid inden den serveres - jo længere tid du venter/jo koldere temperatur cookien køles af i, jo mere vil den sætte sig. Jeg kan godt lide, at den virker en smule rå og blød.
  12. Server med en god vaniljeis.