Sprøjtevenlige vaniljekranse

Vaniljekranse, 25-35 stk


1 vaniljestang eller 1 tsk ren vaniljepulver 150 g sukker 190 g stuetempereret smør 70 gram god mandelmel 30 g kartoffelmel 190 g hvedemel 1 stort æg, stuetempereret en smule salt Jeg har sprøjtet med en sprøjtepose og Wilton 8B-tyl, men enhver stjernetyl med en diameter på 1-1,2 cm kan bruges.

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  2. Flæk vaniljestangen, og mas kornene sammen med 1 tsk af sukkeret, så kornene bliver skilt ad.
  3. Bland vaniljesukkeret med hvedemel, kartoffelmel og mandelmel  og rør det hele godt sammen i en skål, og stil til side.
  4. Kom sukkeret og den bløde smør i en røremakskine (kan også piskes med en håndmixer) Pisk indtil blandingen er ensartet, og stop så - den skal ikke piskes meget.
  5. Tilsæt det stuetempererede æg, og pisk igen sammen ganske kort.
  6. Tilsæt til sidst de tørre ingredienser, og rør igen til dejen er homogen.
  7. Kom dejen i en sprøjtepose med en stjernetyl, og sprøjt vaniljekransene ud på et stykke bagepapir. Hvis dejen er for hård til at sprøjte, lader du den blot lægge et kvarters tid - synes du det er svært at sprøjte kransene, kan du blot sprøjte dejen ud i en lige dej på cirka 6-7 cm, og derefter folde dem til en krans med hænderne - det fungerer også rigtig godt.
  8. Bag kransene i cirka 10 minutter, eller indtil vailjekransene er gyldne - husk, at der er forskel på ovne! Min ovn er varmere end de fleste, og jeg giver derfor mine kranse 9-10 minutter ved 190 grader. Hold øje med dit bagværk og prøv dig frem.
  9. Lad vaniljekransene køle af, og opbevar dem i en lufttæt kagedåse (hvis de ikke bliver spist!)