Verdens, uden tvivl, bedste koldhævede boller uden surdej

Jeg har forsøgt mig med surdej. Jeg havde en fast surdej. Det fungerede - det gav fantastisk brød. Jeg har ikke surdej i køleskabet mere, og det er på grund af denne disse. Sprøde, helt fantastiske, luftige boller. De skal ikke æltes - du skal faktisk på intet tidspunkt have fingrene i dejen. De skal bare smækkes sammen om aftenen og have lov til at hæve på køl natten over, og så er der friske, nybagte boller til dit morgenbord. Sprøde, luftige morgenboller, giver cirka 10-12 styk (inspirationen kommer fra Anneauchocolat) 10 gram gær 4,5 dl lunkent vand 2 tsk salt 50 gram havregryn 150 gram speltmel (rugmel eller grahamsmel kan også sagtens bruges) 250 gram hvedemel Start med at røre gær og salt ud i vandet og lad det stå i 10 minutter, inden du tilsætter havregrynene og speltmelet. Du kan enten vælge at køre bollerne på en køkkenmaskine (det gør jeg) men hvis du ikke ejer sådan en, så kan du også mikse med en håndmixer. Tilsæt lidt efter lidt hvedemelet. Det er helt okay, at dejen virker en smule lind - det skal den. Det vigtige er bare at røre den meget længe (jeg rører cirka min i et kvarters tid). Dejen er klar, når den begynder at slippe skålens kanter og består en "glutentest". Det er ikke så avanceret som det lyder, men går egentlig bare ud på, at du skal kunne tage en smule af dejen mellem to fingre og være i stand til at skille fingrene uden at dejen "går i stykker" (Det er et Claus Meyer-trick, og jeg tvivler ikke på det, for det er dét, der gør, at mine boller altid fungerer). Dæk dejen til med folie, og lad den stå på køl natten over. Tag din dej ud af køleskabet i god tid - den har godt af at stå i en times tid inden den kommer i ovnen. Tænd ovnen på 250 grader og lad din bageplade være derinde, imens den varmes op. Hæld dejen ud på et meldrysset bord (det er ikke nødvendigt at røre eller at skrabe den ud - den falder ud af sig selv ved lidt rysten) og skær med en dejskraber eller kniv små "klatter" ud i den størrelse, du ønsker. Placer "klatterne" på den varme bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i 15-20 minutter. Tiden afhænger af størrelsen, du har valgt, men når bollerne har en flot gylden farve og lyder hule, når du banker på bunden af dem, så er de færdige. Nyd bollerne direkte fra ovnen. Bollerne kan sagtens fryses ned, hvis du har nogle til overs. Jeg plejer at smide dem ind i ovnen mens de stadig er frosne og varme dem op ved cirka 200 grader indtil de føles nybagte igen - de smager nærmest præcist som var de netop dette (-;