Panang curry med kylling

Hvis du som jeg har brugt en del tid i Sydøstasien kan du næsten ikke have undgået at støde på Panang curry. Den stammer fra Thailand, og er en mild, rød karrysauce lavet på kokosmælk, som på grund af sukker og fiskesauce både er sød og salt. Karryen kan både laves vegetarisk og med kød - både oksekød, svinekød og kylling. I denne version er der brugt kylling. Med hensyn til grøntsagerne, så er det altså kun fantasien, der sætter grænser - det er egentlig som sådan ikke nødvendigt at bruge nogle - men hvis din samvittighed ikke rækker til et grøntsagsløst måltid (sådan har jeg det i hvert fald altid), så tilsæt dem, du har lyst til. Retten er i for sig meget simpel: karrypasta, kokosmælk, kød, fiskesauce, kaffir limeblade, palmesukker og eventuelle grøntsager. Jeg vil klart anbefale at købe ingredienserne hos asiatiske købmænd: limebladene kan her findes på frost eller i tørret version, og kokosmælken er bare anderledes og har langt mere smag end dem, man finder i supermarkedet. Karrypastaen og fiskesaucen er tilmed billigere. Panang curry (2 personer) 3 spsk panang karrypasta (2 hvis du ikke er til stærk mad) 1 spsk olie - jeg bruger kokos 300 gram kylling 250-400 ml kokosmælk 1-2 dl vand 4 tsk palmesukker 2 tsk fiskesauce 8 kaffir limeblade eventuelle grøntsager (jeg brugte 2 peberfrugter) 2,5 dl ris Varm kokosolie og panang karrypasta op i en wok eller gryde. Svits det kort indtil det begynder at afgive en masse duft. Tilsæt herefter halvdelen af kokosmælken og sauter det i to minutter. Skær kyllingen i tynde strimler, tilsæt dem og lad dem stege med indtil de har fået farve. Kom herefter resten af kokosmælken, limeblade (skåret i strimler, hvis de er ret store), vand, palmesukker og fiskesauce ned til karryen. Mængden af vand justerer du selv - saucen vil være ret lind, så det afhænger af, hvordan du ønsker den. Bring karryen til kogepunktet, skru ned og lad den herefter simre i en halv times tid. Hvis du ønsker grøntsager i din karry som jeg, tilsæt dem da 10-15 minutter før retten er færdig, så der stadig er lidt bid i dem. Jeg brugte 2 peberfrugter. Smag til sidst karryen til og servér med ris.