Vaniljelagkage med hindbær, streusel og creme cheese

Citronmånekage med lemoncurd, cremecheesefrosting og brændt marengs

 

En saftig, hjemmelavet citronmåne ovenpå en anden citronmåne. Lagt sammen med syrlig lemoncurd, streusel og cremet cream cheese-frosting.

Citronmånebunde

180 gram mel

220 gram sukker

2 tsk bagepulver

2 tsk vaniljesukker

1 tsk salt

3 æg

2 spsk bldt smør

1 dl solsikke – eller anden smagsneutral – olie

revet citronskal fra en stor økologisk citron

1 dl citronsaft

Tænd ovnen på 180 grader. Bland alle de tørre ingredienser i en skål. I en anden skål piskes smør og sukker sammen til en luftig masse. tilsæt herefter et æg ad gangen efterfulgt af citronsaften. Tilsæt herefter melblandingen og og rør rundt til dejen er ensartet. Tilsæt herefter olien. Dejen skal være lind og jævn. Vend til sidst citronskallen i. Fordel dejen i to smurte springforme (cirka 16 centimeter i diameter) og bag bundene i cirka 25 minutter (eller indtil du kan stikke en nål i bunden uden at trække den op med dej på). Lad bundene køle helt af.

 

Lemoncurd

Saften fra 2 økologiske citroner og revet skal fra én af disse

1,5 æg

85 gram sukker

35 gram smør i tynde skiver

Kom citronsaft, æg og sukker i en lille gryde og pisk det ved middelvarme i et par minutter. Sørg for, at det ikke koger. Tilsæt herefter smør og citronskal og fortsæt med at piske indtil massen begynder at tykne. Når den ønskede konsistens er opnået tages gryden af varmen og lemoncurden stilles på køl. Lad den køle helt af inden du samler kagen.

 

Streusel

20 gram hvedemel

35 gram sukker

15 gram havregryn

1/4  tsk salt

20 gram smeltet smør

find fremgangsmåden her.

 

Creme cheese smørfrosting

200 gram smør (stuetemperatur)

165 gram Philadelphia

en smule salt

500 gram flormelis

find fremgangsmåden her

 

Brændt marengs

1,5 æggehvider

75 gram sukker

 

Samling af kagen

Kom frostingen op i en sprøjtepose eller lignende og sprøjt en ?rande? rundt på kanten af din bund. Randen skal gerne være cirka en centimeter høj for at undgå, at din lemoncurd flyder ud. Fordel herefter lemoncurd i midten og drys herefter 2/3 af din streusel ovenpå. Placér den sidste bund på toppen og fordel et tyndt lag frosting ud over hele kagen. Du kan sætte kagen på køl, hvis du som mig ønsker at give kagen et ekstra lag frosting på toppen eller du kan blot lade den være, som den er. Pisk ingredienserne til din marengs til der dannes bløde toppe – jeg pisker gerne i cirka 10 minutter. Kom marengsen i en sprøjtepose med rund tyl og sprøjt små dutter ud på kagens top. Jeg valgte at supplere pynten med små dutter af den resterende lemoncurd og dryssede med det sidste streusel.

2 kommentarer

 • Susanne Danielsen

  Er noget i tvivl…eller niget jeg ikke forstår selvom jeg har læst opskriften flere gange…..brændt marengs??? Skal marengse bages inden den kommes på som pynt eller?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • juulielykke@hotmail.com

   Hej Susanne! Nej, når kagen er bagt og færdig, sprøjtes marengsen på og den brændes med en gasbrænder (alternativt kan du sætte kagen kort i ovnen igen til marengsen er gylden 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vaniljelagkage med hindbær, streusel og creme cheese