Den nemmeste oreo cheesecake

Banankage med nøddekaramel, mørk chokolademousse og dulce de leche

En banankage, der blev til lidt mere end bare en banankage. Den består af min bedste grundopskrift samt en knasende nøddekaramel, den lækreste, mørke chokolademousse, dulce de leche og karamelliserede nødder. En virkelig, virkelig god kombination, der forener en svampet bund, med salte, knasende nødder og sød chokolade og karamel. En virkelig fin måde at gøre en hverdagskage til en festlig lagkage. Kagen har mange processer, men sværhedsgraden er ved mange af tingene lav, så de fleste kan være med!

Banankage

3 æg

150 gram sukker

100 gram smør

100 gram mel

1 tsk bagepulver

1 nip salt

200 gram modne bananer

Pisk æg og sukker let og luftigt i en skål. Smelt smørret i en lille kasserolle, lad det køle en smule af og rør det i æggesnapsen. Bland de tørre ingredienser sammen i en anden skål og sigt den i dejen. Mos bananerne med en gaffel og vend mosen i dejen. Beklæd bunden af en springform (jeg brugte en 20 centimeters) med bagepapir, og fordel dejen heri. Bag bunden i ca. 40 minutter ved 175 grader. Den skal være godt gylden – tjek eventuelt ved at stykke en gaffel eller lignende i – hvis der ikke sidder kagedej på, er den færdig. Lad kagen køle af imens du laver nøddekaramellen.

Nøddekaramel

130 gram hasselnødder

70 gram sukker

1,5 tsk honning

0,4 dl fløde

45 gram smør

en smule salt

Start med at riste dine hasselnødder i ovnen i 5-10 minutter ved 200 grader – tag dem ud af ovnen når dit køkken dufter dejligt af hasselnødder. I en gryde koges sukker, honning, fløde og smør til det har en temperatur på 120 grader (vær tålmodig – det tager lidt tid). Nødderne nulres fri fra skallerne, hakkes og vendes herefter i karamelmassen. Tilføj en smule salt. (Kom eventuelt kageplast rundt i kanten af din springform for til sidst af få en skarpere kant) Kom nøddekaramellen ud på bananbunden og stil den på køl igen.

Mørk chokolademousse

2 blade husblas

200 gram god, mørk chokolade

2 æggeblommer (stuetemperatur)

3 deciliter piskefløde

¼ tsk salt

Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i mindst 10 minutter. Hak chokoladen fint, og smelt den i en skål over vandbad. Når chokoladen er smeltet tages den af varmen. Lad den køle en smule af – det er vigtigt, at den ikke er for varm. Tilsæt æggeblommerne lidt ad gangen. Massen vil blive meget fast, men så længe den ikke skiller, er der ingen grund til panik (den vil skille, hvis chokoladen er for varm og ligeledes æggeblommerne for kolde). Kom nu 1 deciliter af din piskefløde i en gryde, og varm den op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblassen fri for vand og rør den i den varme fløde. Rør nu fløden i chokolademassen lidt af gangen – der skal røres godt for at massen samler sig og bliver glat, så rør indtil massen er helt blank. Rør herefter salt i. Pisk de sidste 2 deciliter piskefløde til let skum. Tilføj flødeskummet til chokolademassen lidt ad gangen (jeg gør det altid af cirka 4 omgange) – du må gerne give den lidt tæsk til at starte med for at få det godt blandet sammen, men nøjes ellers blot med at vende fløden forsigtigt i. Fordel chokolademoussen ovenpå nøddekaramellen og sæt den på køl i mindst fire timer og gerne natten over. Når kagen har sat sig tages den ud af formen (og eventuel kageplast fjernes). Du kan nu gå i gang med at pynte kagen.

Dulce de leche

1 dåse kondenseret mælk

Pil etiketten af dåsen og kom den i en stor gryde med vand – hele dåsen skal være dækket af vand. Bring vandet i kog og lad dåsen koge her i 4 timer – konstant dækket af vand. Når timerne er gået vil du have den lækreste karamel. Kom karamellen i en sprøjtepose med en stjernetyl og sprøjt små dutter ud på den afkølede chokolademousse.

Karamelliserede hasselnødder

50 gram sukker

50 gram hasselnødder (andre nødder kan også bruges)

En smule salt

Smelt forsigtigt sukkeret i en lille kasserolle. Hak nødderne groft. Når sukkeret er smeltet kommes de hakkede nødder heri. Rør massen godt rundt og hæld den ud på et skærebræt og drys med en smule salt. Lad massen køle af. Hak massen og pynt din kage, som du har lyst til.

Kagen kan sagtens holde sig et par dage, og bananbunden bliver blot mere svampet efter at have stået lidt!

 

2 kommentarer

 • Christina Mørkholt

  Hej Julie
  Lækker opskrift. Hvor mange personer er kagen til?
  Samt hvilken størrelse form brugte du i diameter samt højde?

  Tak for dit svar 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • juulielykke@hotmail.com

   Hej Christina!

   Du får lige et svar her også (det kan være andre kan bruge det til noget)

   10 personer, og 20 centimeters form 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den nemmeste oreo cheesecake