Vegetarisk pastaret med portobellosvampe, soltørrede tomater og persille

Den nemmeste oreo cheesecake

Glem alt om, at husblas og cheesecake er besværligt – det her er en cheesecake, hvor alle kan være med! Oreo/digestivebund og hvid chokolade cheesecake med oreostykker. Det lyder en smule besværligt, men i virkeligheden er det såre simpelt. Jeg pyntede min med kirsebær. Du kan pynte den med hvad du har lyst til: måske med blomster, andre bær eller endnu flere oreokiks – kan man få for mange af dem? Taget i betragtning af, at der er tale om en cheesecake, der skal have lov at sætte sig, så er det en af de hurtigere af slagsen – et par timer på frys, så er den klar til at blive serveret. Er du ikke indehaver af en form på 16 cm, så fortvivl ej – cheesecaken skal ikke bages, så du kan i teorien vælge din egen diameter – vær dog opmærksom på, at jo større den bliver des lavere bliver din cheesecake. Det samme med bunden – jo større den bliver, jo tyndere bliver din bund.

No bake oreo cheesecake (8 personer)

kiksebund

150 gram oreos (svarer til cirka en rulle)

150 gram digestive-kiks

2 spsk usødet kakaopulver

150 gram smør

cheesecakefyld

3 blade husblas

Saft fra en økologisk lime

150 gram god hvid chokolade

150 gram Philadelphia

100 gram sukker

150 ml piskefløde

100-150 gram Oreos (alt afhængig af, hvor meget du vil have i)

Knus dine oreos og digestive-kiks til krummer – enten i en foodprocessor eller minihakker eller ved at komme kiksene i en pose og knuse dem med en kagerulle. Kom krummerne i en skål og tilsæt kakaopulveret. Smelt smørret i en lille kasserulle og kom det ned til kiksekrummerne. Bland det godt sammen. Konsistensen skal være ligesom vådt sand. Hæld blandingen i en springform eller mousse-ring (med bagepapir i bunden). Pres/stamp blandingen godt ned lands kanterne og bunden. Prøv så vidt muligt at give bunden den samme tykkelse over det hele. Stil bunden på køl imens du laver resten.

Udblød husblassen i koldt vand i mindst 10 minutter. Varm din limesaft op i en lille gryde. Når den er lige under kogepunktet tages gryden af varmen, husblassen vrides fri for vand og røres ud i den varme saft. Lad den køle af til håndvarm. Imens piskes Philadelphia og sukker let og luftigt i en skål. Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og vend den herefter forsigtigt i ostefyldet. Tilfør herefter den håndvarme limesaft, og arbejd den ind i ostefyldet til massen er homogen og glat. Pisk fløden til let skum – pas på ikke at overpiske den. Vend den herefter i ostemassen og sørg igen for at gøre den glat. Knus Oreos i store stykker og vend dem i massen. Fordel ostefyldet oven på kiksebunden og sæt kagen i køleskabet i 3-4 timer eller natten over – skal den serveres hurtigt, kan du som sagt sætte den på frys i et par timer. Server kagen som den er eller pynt den med kirsebær, friske bær, spiselige blomster, chokolade – hvad end du kunne tænke dig!

Tip: Hvis du gerne vil have en skarpere kant på din kage kan du med fordel købe en rulle kageplast, som du sætter langs formens rand inden der kommer fyld i. For en helt skarp kant er det nemmest at fryse kagen, og tage den ud af formen imens den stadig er helt frossen.

4 kommentarer

 • Melina

  Hej. Nu har jeg søgt lidt rundt efter en Oreo cheesecake, og jeg må sige, din er den skarpeste, jeg har set! Har du prøvet at erstatte noget af den hvide chokolade med cremen fra oreoen? Eller tror du, det bliver for meget?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • juulielykke@hotmail.com

   Hej Melina! Beklager det sene svar. Umiddelbart vil jeg sige nej – cremen vil gøre, at cheesecaken ikke bliver ligeså homogen og glat og dermed ikke ligeså skarp. Men jeg har ikke selv prøvet det 🙂

   Mvh

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Hej. Sikke en fin cheesecake. Jeg har en enkelt spørgsmål til kiksebunden: Bliver det hvide fyld fra Oreo kiksene også brugt? Kagehilsner fra Helle

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • juulielykke@hotmail.com

   Hej Helle! tusind tak!

   Det har jeg brugt, men man kan også tage det ud, så bliver bunden mere ‘smuldrene’, hvis det giver mening – her er den lidt mere bastant 🙂

   Mvh Julie

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vegetarisk pastaret med portobellosvampe, soltørrede tomater og persille