Lakrids- og citronmoussekage med hvid chokoladecreme

Lakrids, citron og hvid chokolade. Det er en fantastisk kombination! Her er det stykket sammen i en lagkage med luftige lakrids-marcipanbunde, sød chokoladecreme og syrlig citronmousse.
Lakrids- og citronmoussekage med hvid chokoladecreme
Bundende
- 125 g mel
- 40 g smør
- 100 g sukker
- 2-3 tsk rålakridspulver (jeg bruger Johan Bülows)
- 50 g marcipan
- 2 æg
- 1 dl mælk
- 1,5 tsk bagepulver
Hvid chokoladecreme med lakrids
- 2 blad husblas
- 300 g hvid chokolade
- 2 dl fløde
- 30 g glukosesirup
- 60 g smør
- en smule salt
- saften fra 1/2 citron
- 2 tsk rålakridspulver
Citronmousse
- 3 blade husblas
- 125 ml citronsaft
- 125 g sukker
- 3 deciliter piskefløde
- 100 g skyr (jeg anbefaler en tynd skyr – undgå Cheasys og brug eksempelvis den fra Levevis)
Bundende
- Pisk æg og sukker hvidt og luftigt. Giv dig god tid og pisk gerne i 5 minutter. Sigt mel og bagepulver i æggesnapsen.
- Riv marcipanen groft og vend den i dejen.
- Varm mælken og smørret op i en lille gryde. Lad det afkøle en smule og bland det i dejen.
- Tilsæt lakridspulveret og rør rundt.
- Hæld dejen i en springform (18-20 centimeter) og bag kagen i cirka 25 minutter ved 200 grader (eller indtil kagen er gennembagt og gylden).
- Lad kagen køle helt af, og skær den herefter over i to.
Hvid chokoladecreme
- Udblød husblassen i koldt vand (15 minutter). Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Bring fløden og glukosesiruppen i kog.
- Tilsæt husblassen til fløden, og hæld herefter blandingen ud over den hvide chokolade. Rør massen til den er blank og ensartet. Tilsæt smør, og rør det ud i blandingen. Smag til med salt, citronsaft og lakridspulver.
-
Placér én bund i en springform (og for eventuelt formen med kageplast).
-
Hæld cirka 2/3 af chokoladecremen ud på bunden imens den stadig er delvist flydende. Stil den på frys i en halv times tid inden du placerer den øverste bund. Kom den resterende 1/3 i en sprøjtepose med rund tyl.
Citronmousse
- Udblød husblassen i koldt vand (5 minutter).
- Pres citronerne og bring saften i kog med sukkeret i en lille gryde.
- Når saften koges tages gryden af varmen, og husblassen røres heri.
- Lad siruppen køle af til håndvarm.
-
Pisk fløden til let skum (kun så den lige begynder at danne toppe, men stadig ikke er fast). Tilsæt skyren og pisk den forsigtigt i flødeskummet.
- Vend lidt af fløden i den lune citronsirup. Gentag indtil alt er vendt sammen.
- Efter den sidste bund er placeret på chokoladecremen, fordeles størstedelen af citronmoussen herpå. Gem nok til at fylde cirka 5 halvkugler i en silikoneform.
- Stil kagen og halvkuglerne på frys i mindst fire timer.
Jeg pyntede min kage med moussebomberne, chokoladecremen, hvide chokoladeperler, krystalliseret hvid chokolade, rålakridspulver og tørrede kornblomster.
Kan man i stedet for frys i 4 timer, sætte den på køl natten over?