Passionsfrugtcheesecake med mælkechokolade

Lagkage med hasselnøddemarengs og mokkamousse med hvid chokolade

jeg ved, at kaffe godt kan skille vandene en smule – heldigvis kan de fleste godt være med, når det kommer til kage (selv min kæreste, der elsker kaffe, men ikke kan lide det i desserter ELSKEDE den her!). Jeg personligt elsker kaffe i søde sager, og sammen med hasselnødder og hvid chokolade fungerer det altså helt fantastisk. I denne kages sammensætning er kaffen ikke FOR kraftig, så selv hvis du ikke er den store tilhænger, så vil du helt sikkert godt kunne lide denne lagkage. Kagen består af hasselnøddemarengsbunde, og en hvid chokolade/kaffemousse. Rundt om kagen er et chokoladebånd lavet med hvid chokolade, og ja, kaffe! Kagen er lavet forholdsvis lille i diameter, da jeg ønskede en høj kage (så den passede til min kageplast) – kagen er derfor lavet i en 16 centiemeters springform og med en højde på 8 centimeter – det er selvfølgelig op til dig, om du vil forsøge at lave den anderledes. Det er første gang, jeg giver mig i kast med et chokoladebånd, og jeg synes det giver et VILDT flot udtryk på en kage, så det skal jeg helt sikkert gøre mere i fremtiden.

Lagkage med hasselnøddemarengs og mokkamousse med hvid chokolade

Hasselnøddemarengsbunde

 • 150 gram hasselnødder
 • 160 gram æggehvider (stuetemperatur)
 • 150 gram sukker
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 60 gram smør
 • en smule salt

Mokkamousse med hvid chokolade

 • 4 blade husblas
 • 4 æggeblommer
 • 2 hele æg
 • 300 gram hvid chokolade
 • 50 gram mørk chokolade
 • 0,25 dl stærk kaffe
 • 4 dl piskefløde
 • en smule salt

Chokoladebånd

 • 200 gram hvid chokolade
 • 1 spsk malet kaffe

Hasselnøddemarengsbunde

 1. Start med at tænde din ovn på 200 grader. Fordel hasselnødderne på en bageplade og rist dem i ovnen i 10 minutter eller indtil køkkenet begynder at dufte og skallen revner på nødderne. Lad nødderne køle helt af, og kom dem herefter i en minihakker eller foodprocesser og blend dem til groft mel. Vej sukker og vaniljesukker af og bland det sammen. Kom dine æggehvider i en skål og pisk til hviderne ikke længere er gennesigtige. Begynd herefter at tilsætte sukkerblandingen én teskefuld af gangen. Pisk indtil marengesen er sej og danner toppe. Kom smørret i en lille kasserolle og smelt det. Vend det hakkede hasselnødder (jeg maler et groft på en minihakker) og det smeltede smør i marengsen med en dejskraber. Tilføj en lille smule salt, for at fremhæve nøddesmagen. Fordel massen i to lige store springforme (jeg brugte en 16 centimeters form) og bag dem ved 175 grader i 25 minutter. Ejer du ikke to forme, bager du dem bare én ad gangen- Husk dog bare at lade bunden køle helt af, før du fjerner den fra formen.

Mokkamousse med hvid chokolade

 1. Start med at opbløde husblassen i rigeligt med koldt vand i 15 minutter. Smelt begge slags chokolader sammen ved lav temperatur over vandbad, stil til side og lad det køle en smule af. Varm 1 dl af fløden og kaffe op til lige under kogepunktet, kom den udblødte husblas heri, og stil til side. Kom dine æg og æggeblommer i en anden skål og varm det forsigtigt op – igen over vandbad. Rør i det konstant ved lav-middel varme, for a undgå at lave røræg. Hæld herefter chokoladeblandingen i æggene under omrøring indtil den samler sig og bliver homogen. Tilsæt kaffefløden, og rør rundt. Smag til med en smule salt. Pisk din fløde til en let skum i en anden skål. Vend nu skummet i chokoladeblandingen (gerne over tre gange) indtil herligheden igen er homogen.

Samling af kagen

 1. For bunden af din springform eller kagering med bagepapir. Kom herefter den første bund i, og omkreds bunden med kageplast (valgfrit). Hæld nu lidt over en tredjedel af din mousse på bunden (cirka 1,5-2 centimeter). Stil kagen på frys i en halv times tid, indtil moussen har sat sig en smule. Læg nu den anden bund ovenpå og afslut med den samme mængde mousse. Jeg har valgt at fylde resten af moussen i silikoneforme til pyntning af kagen. Stil nu kagen på frys, indtil den har sat sig helt (minimum fire timer).

Chokoladebånd

 1. Temperér den hvide chokolade (der findes utallige guides til det på nettet – du kan vælge at gøre det i mikrovonen eller over et vandbad (det gør jeg, da jeg ikke ejer en mikroovn). Jeg finthakker og smelter 2/3 af chokoladen ved lav varme over vandbad, til jeg når en temperatur på cirka 45 grader. Herefter hælder jeg den smeltede del udover den sidste 1/3. Du skal gerne ende med en temperatur omkring 29 grader (den må IKKE overstige 33 grader). Rør malet kaffe i chokoladen. Vent cirka 10-15 minutter inden du laver chokoladebåndet – chokoladen er lettere at arbejde med, hvis den er koldere og mindre flydende, så vent til den er omkring 28 grader. Klip herefter et stykke kageplast, der længdemæssigt passer til omkredsen af din kage (jeg lader den være 1 centimeter længere, så jeg kan klippe til i sidste ende). Hæld chokoladen ud på kageplasten og fordel den med en spatel i et jævnt lag – min chokolade blev cirka 2 mm i tykkelse. Lad dem stivne en smule på køkkenbordet, inden du lægger den om din kage. Løft kageplastet fra bordet og placér det rundt om din kage. Klip det af, der er til overs og saml de to ender, så lukningen bliver pæn. Lad chokoladen størkne helt på køl.
 2. Pynt din kage med moussebomber, Caramel Crips fra Callebaut, chokoladefjer og skovsyre

4 kommentarer

 • Marlene René Aagaard

  200 g chokolade til chokoladebåbd? Er der en del til overs? Jeg tænker jeg vil gange opskriften op så den passer til 26cm springform men ved ikke om der er nok chokolade til at nå rundt?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • juulielykke@hotmail.com

   Hej Marlene. Der er en smule til overs, men jeg ville gange med 1,5 eller 2 hvis jeg var dig 🙂 Chokoladen kan sagtens genbruges, så hellere lav for meget end for lidt!

   Knus

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • GA

  Når skal kaffen tilsettes i moccamoussen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • juulielykke@hotmail.com

   Når chokoladen er tempereret tilsættes kaffen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Passionsfrugtcheesecake med mælkechokolade