S'more-inspireret chokoladekage med kiksebund, ganache og skumfiduser

Cookies med mørk chokolade, tranebær og peanuts

Cookies falder altid i god jord. Denne version forener salte peanuts, syrlige tranebær og sød chokolade i en cookie, der er sprød i kanten og blød i midten (som en cookie skal være, hvis du spørger mig).

Cookies med mørk chokolade, tranebær og peanuts

 • 140 gram smør
 • 145 gram brun farin
 • 110 gram sukker
 • 1 æg
 • 240 gram mel
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 1/2 tsk vaniljesukker
 • 1/2 tsk natron
 • 1 tsk salt
 • 100 gram god (mørk chokolade)
 • 70 gram tørrede tranebær
 • 60 gram saltede peanuts
 1. Start med at piske smør, sukker og brun farin sammen i en skål. Tilsæt herefter ægget og pisk igen. Tilsæt alle de tørre ingredienser (med undtagelse af chokoladen, tranebærrene og nødderne). Hak til sidst chokolade og kom det i dejen sammen med de tørrede tranebær og nødderne. Lad gerne din cookiedej hvile en times tid i køleskabet, inden du går i gang med bagningen.
 2. Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn. Form små klumper af cookiedejen og lad hver cookie veje 60 gram. Placer klumpen af cookiedej på en bageplade beklædt med bagepapir ? de skal ikke trykkes flade ? det skal varmen nok sørge for. Sørg gerne for, at dine cookies ikke ligger for tæt ? jeg vil sige 5 eller 6 på en bageplade. Bag dine cookies i 15 minutter. Lad kagerne køle af på en rist.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

S'more-inspireret chokoladekage med kiksebund, ganache og skumfiduser