Chokoladeskildpaddekage

Lagkage med hvid chokolade, peanutbutter og hindbær

Jeg knuselsker peanutbutter. Og sammen med bær og hvid chokolade fungerer det bare så helt perfekt! Kagen består af en chokoladekiksebund, peanutbuttermousse (DEN ER SÅ GOD!), en luftig lys lagkagebund og frisk og syrlig hindbærmousse. Jeg har pyntet kagen med de sidste rester af sommerens bær, som lå gemt i min fryser – kagen kan selvfølgelig også pyntes med hindbær, jeg tænker det er en smule svært at skaffe ribs på denne tid af året.

Lagkage med hvid chokolade, peanutbutter og hindbær

Chokoladebund

 • 100 gram hvid chokolade
 • 75 gram smør
 • 150 g digistivkiks
 • en smule salt

Peanutbuttermousse

 • 2 blade husblas
 • 50 gram peanutbutter
 • 1 æg
 • 1 æggeblomme
 • 200 gram hvid chokolade
 • 2,5 deciliter piskefløde
 • en smule salt til tilsmagning

Lys lagkagebund

 • 2 æg (delt i blommer og hvider)
 • 100 gram sukker
 • 2 tsk vaniljesukker
 • 1,5 tsk bagepulver
 • 120 gram mel

Hindbærmousse

 • 2 blade husblas
 • 200 gram hindbær
 • 50 gram sukker
 • saft fra 1/2 citron
 • 2 dl piskefløde

Hvid chokolade/peanutbuttercremeux

 • 1/2 blad husblas
 • 2 æggeblommer
 • 15 gram sukker
 • 140 gram hvid chokolade
 • 30 gram peanutbutter
 • 160 ml piskefløde

Chokoladebund

 1. Knus digestivekiks og kom krummerne i en skål. Smelt den hvide chokolade i en skål over vandbad. Tilsæt smør til den smeltede chokolade og lad den smelte ved over lav varme under omrøring. Hæld chokoladeblandingen i kiksekrummerne og rør det sammen. Smag eventuelt til med en smule salt. Fordel massen i bunden af en kagering eller springform foret med bagepapir (cirka 18 centimeter). Stil bunden på køl imens du laver mousserne.

Peanutbuttermousse

 1. Udblød husblassen i koldt vand i minimum 10 minutter. Smelt den hvide chokolade over vandbad, tag den af varmen og lad den køle af en smule. Pisk æg og æggeblomme i en skål over vandbad indtil massen tykner en smule og bliver helt glat (sørg for at have god kontrol over varmen, så du ikke laver røræg). Tag æggemassen af varmen og klem vandet let fra husblassen og opløs det i den varme æggeblanding under omrøring. Hæld herefter den smeltede chokolade i æggemassen ? stadig under omrøring til massen er homogen. Tilsæt din peanutbutter til chokoladeblandingen og rør det sammen til den igen er ensartet. Pisk fløden til let skum og kom den ? gerne af 3-4 omgange – i chokoladeblandingen indtil moussen er ensartet. Hæld moussen ud på din bund og stil den på frys igen.

Lys lagkagebund

 1. Tænd din ovn på 180 grader. Start med at piske æggeblommer, sukker og vaniljesukker til en helt lys og luftig æggesnaps – det tager cirka fem minutter. Sigt de tørre ingredienser ned i æggesnapsen og vend den forsigtigt rundt. I en seperat skål piskes æggehviderne stive. Vend det forsigtigt i dejen. Fordel dejen i en springform (cirka 18 centimeter) foret med bagepapir. Bag lagkagebunden i 25-30 minutter eller indtil du kan stikke en kniv i bunden uden der sidder dej på. Lad bunden køle helt af, frigiv den fra formen og del den i den tykkelse, du ønsker. Placér en lagkagebund på peanutbuttermoussen når den har sat sig en smule. Sæt den på køl imens du laver hindbærmoussen.

Hindbærmousse

 1. Udblød husblassen i koldt vand i minimum 10 minutter. Kom dine hindbær i en gryde sammen med sukkeret og citronsaften og bring det i kog. Lad det simre i 10 minutter, og sigt herefter kompotten, så du kun har saften tilbage. Kom den udblødte husblas i den varme saft og lad den køle en smule af. Pisk fløden til let skum og vend det forsigtigt sammen med bærsaften. Hæld moussen ud på din kage og stil den i fryseren i minimun 3 timer.

Hvid chokolade/peanutbuttercremeux

 1. Udblød husblassen i koldt vand i 10 minutter. Hak den hvide chokolade og kom den i en skål sammen med peanutbutter. Pisk æggeblommerne sammen med sukkeret ganske kort. Varm fløden op i en lille gryde, hæld det herefter i den piskede æggemasse. Kom denne tilbage i gryden og varm den op til 83 grader under konstant omrøring. Sigt cremen ned i en anden skål, vrid husblassen fri for vand og rør den ud i den varme creme. Hæld cremen ud over den hakkede chokolade og rør rundt i skålen indtil massen samler sig og bliver blank. Kom cremen i en sprøjtepose med takket tyl og lad den køle af i køleskabet. Når cremen har sat sig kan du sprøjte den ud på den færdige kage. Jeg har yderligere pyntet med friske ribs, chokoladeperler, skovsyre og ristede peanuts.

6 kommentarer

 • Laura

  Hej igen

  Tusinf tak fordi du bare altid svarer.
  Jeg er nok lidt detaljeorienteret (læs irriterende og små-neurotisk) og vil gerne følge en opskrift fuldstændig.
  Så jeg tillader mig et enkelt spørgsmål mere til denne, som jeg håber at lave til weekenden.
  Du veksler lidt mellem at skrive “stil på køl” og “stil på frys”. Så kiksebunden skal på køl, peanutbuttermoussen på og så skriver du på “frys igen”. men den kommer jo fra køl?
  Herefter skal den så have lagkagebund på den frosne mousse og så i køleskabet indtil hindbærmoussen er klar. Men begynder den så ikke langsomt at tø?

  Ej kan godt høre mine spørgsmål er lidt kringlede, men måske kan du (som den eneste sikkert) forstå min forvirring 🙂

  På forhånd tak, elsker dine kager!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julielykke1256

   Det er helt i orden Laura! Kiksebunden skal kun i køleskabet imens du laver den første mousse- mousserne skal på frys – bunden skal på, når din første mousse, der har sat sig en smule (bare så den ikke synker ned i selve moussen! Imens du laver hindbærmoussen kan du stille den på bordet, på køl eller på frys – du har allerede din første mousse, som har sat sig en smule, og nej bare rolig, den begynder ikke at tø! 🙂 Når du hælder den sidste mousse på kan du herefter både komme den på køl og frys, men frys er bedst, hvis du vil have en skarp kage! Jeg håber svarene gør det lidt klarere, og så skal jeg nok være lidt mere detaljeret i mine opskrifter fremover 🙂

   Held og lykke med det!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Laura

   Tusind tak. Jeg havde nok troet moussen allerede var pivfrossen, men det er den jo ikke.
   Tak for forklaring.
   Vh Laura

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Laura

   Tusind tak for forklaring.
   Vh Laura

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura Krogsøe

  Uh den er fin.
  Elsker også peanutbutter så den skal prøves.
  Synes ikke du skriver hvor lagkagebunden skal puttes ind? Er det efter hindbærmoussen?

  Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julielykke1256

   Hej Laura! Det får jeg lige rettet, men den skal ind mellem peanutbuttermoussen og hindbærmoussen! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chokoladeskildpaddekage