Oreocheesecake med saltkaramel og peanutbutterfrosting

Browniecupcakes med chokoladeganache, peanutbuttercream og karamelliserede peanuts

Intet slår en god brownie, og du kan sagtens lave dem som cupcakes (det er personligt min favorit). Jeg har tidligere delt opskriften på dem med en oreofrosting her, men nu kommer de med peanutbutter og karamelliserede nødder i stedet for. Man kan sagtens bare spise dem uden smørcreme og ganache, men kombinationen af de tre er fuldstændig fantastisk.

Browniecupcakes (6 styk)

90 gram smør

90 gram god mørk chokolade

1 1/2 æg

150 g sukker

40 g  mel

35 g kakao

en knivspids salt

Smelt smørret og den mørke chokolade over vandbad. Pisk sukker og æg let og luftigt. Vend chokoladeblandingen i æggesnapsen og sigt mel, kakao og salt i.

Hæld dejen i forme, og bag dem i 30 min ved 180 grader. Lad kagerne køle af.

Mælkechokoladeganache

100 gram mælkechokolade

50 gram fløde

Hak chokoladen fint og kom det i en skål. Bring fløden i kog og hæld den herefter ud over chokoladen. Lad den stå i 2 minutter inden du begynder at røre energisk i midten af skålen med en dejskraber. Stil ganachen på køl når den er homogen og har samlet sig helt.

Når ganachen har sat sig en smule (efter et kvarters tid på køl) kommes den i en sprøjtepose med tyl. Lav små huller i dine cupcakes’ midter og sprøjt gaanchen i til den når kanten af cupcaken. Sæt dem igen på køl imens du laver smørcremen.

Peanutbuttercream

100 gram smør (stuetemperatur)

3 spsk peanutbutter (cremet)

150 gram flormelis

0,5 dl piskefløde

Pisk smørret i cirka 1 minut. Tilsæt peanutbutteren og pisk igen indtil massen er homogen. Tilfør lidt af gangen flormelisen. Regulér konsistensen med piskefløden. Smørcremen skal være cremet, men også i stand til at blive sprøjtet ud med en sprøjtepose (tilføj mere flormelis, hvis den er for tynd og mere peanutbutter eller piskefløde, hvis den er for tyk).

Karamelliserede peanuts

50 gram peanuts

50 gram sukker

en smule salt

Smelt ved lav varme sukkeret i en lille kasserolle. Når sukkeret er gyldenbrunt hældes nødderne i. Sørg for, at få sukkermassen godt fordelt på nødderne. Hæld sukker/nøddemassen ud på en skærebræt og lad det køle helt af. Hak herefter nødderne og drys dem på de færdige cupcakes.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Oreocheesecake med saltkaramel og peanutbutterfrosting