Mælkechokoladecookies med dumle og havsalt

Pandekagekage med cream cheeseflødeskum og lemoncurd

 

Pandekagekagen: den perfekte kage til fødselsdage, hvad enten fødselaren er 5 eller 35. Ligger du inde med en god pandekageopskrift, er du mere end velkommen til at benytte dig af den, men det her er min favorit. Kagen er bygget op af pandekager, en let  flødeskum med cream cheese og syrlig lemoncurd. På toppen har jeg pyntet med brændt marengs og skovsyre. Min pande er rigtig stor (28 centimeter), så jeg fik 15 store pandekager ud af portionen – hvis du ejer en lille pande, kan du lave kagen endnu højere.

Pandekagekage med cream cheeseflødeskum og lemoncurd

Pandekager

  • 130 g sukker
  • 200 g hvedemel
  • 6 æg
  • 130 g smør
  • 5 deciliter mælk

Lemoncurd

  • saft fra 4 økologiske citroner
  • revet skal fra 2 af citronerne
  • 3 æg
  • 200 gram sukker
  • 70 gram smør

Cream cheeseflødeskum

  • 200 gram Philadelphia original
  • 100 gram flormelis
  • 3,5 dl piskefløde

Marengs

  • 120 gram æggehivder
  • 225 gram sukker
  • 6 spsk vand

Pandekager

  1. Bland sukker og mel sammen i en skål.
  2. I en anden skål piskes æggene let sammen med en gaffel.
  3. Hæld æggene i lidt ad gangen, og pisk til dejen er fri for klumper.

  4. Smelt smøret i en lille gryde og pisk det i dejen.
  5. Pisk til sidst mælken i, og steg pandekagerne ved høj varme på en pande.
  6. Lad pandekagerne køle af inden du samler kagen.

Lemoncurd

  1. Kom citronsaften, æggene og sukkeret i en gryde og pisk det sammen over middelvarme. Hold temperaturen under kogepunktet, men stadig rimelig varm. Fortsæt med at piske til massen tykner en smule. Tilsæt herefter smør og citronskal og pisk igen.
  2. Når konsistensen er tyknet yderligere hældes lemoncurden gennem en sigte og ned i en skål. Stil den på køl imens du laver cream cheese-flødeskummet.

Cream cheese-flødeskum

  1. Pisk cream cheese og sigtet flormelis sammen til massen er ensartet.-
  2. Pisk piskefløden til let skum i en anden skål.
  3. Vend forsigtigt flødeskummet i cream cheesen ? lidt ad gangen ? til skummet er homogent.
  4. Nu skal kagen samles. Find det fad eller tallerken, du gerne vil servere kagen på, og placér den første pandekage herpå.
  5. Smør herefter et tyndt lag flødeskum på pandekagen og herefter et tyndt lag lemoncurd. Pas på, du ikke overøser med fløde, da kagen ikke vil hænge sammen og dele sig. Gentag processen til alle pandekagerne er brugt.
  6. Stil kagen på køl i 1-2 timer, så lagene når at samle sig ? kagen bliver meget lettere at skære på den måde.

Marengs

  1. Pisk æggehviderne stive i en skål eller på en røremaskine.
  2. Kom sukker og vand i en gryde og lad det koge op til temperaturen rammer 117 grader.
  3. Når sukkermassen er varm nok, hældes den i en tynd stråle i de stive æggehvider imens der piskes.
  4. Fortsæt med at piske marengsen til den er helt afkølet, sej og blank. Det tager cirka 10 minutter.
  5. Smør den færdige marengs ud på din pandekagekage, og brænd den eventuelt med en gasbrænder.
  6. Servér med det samme.

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mælkechokoladecookies med dumle og havsalt