Lakrids- og citronmoussekage med hvid chokoladecreme

Hindbærislagkage med cashewbund og marengs

For koldt til islagkage? Hvis ikke, så er den her virkelig god. Bunden er lavet på saltede cashewnødder, og isen hindbær og hvid chokolade. Du kan i princippet udskifte cashewnødden med hvilken som helst nød, og samtidig hindbærret med et andet bær, hvis du har andet på lager. Opskriften er glutenfri.

Hindbærislagkage med cashewbund og marengs

Cashewbund

  • 200 gram saltede cashewnødder
  • 200 gram sukker
  • 100 gram æggehvide

Hindbæris

  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 0,5 liter piskefløde
  • 250 gram frosne hindbær
  • 5 spsk sukker
  • 3 spsk vand
  • 150 gram hvid chokolade

Marengs

  • 225 gram sukker
  • 6 spsk vand
  • 120 gram æggehvide

Cashewbund

  1. Hvis nødderne ikke på forhånd er ristede, kom dem på en bageplade og rist dem i ovnen i 5-10 minutter ved 200 grader til de er gyldne og dufter. Lad nødderne køle af og kom halvdelen i en blender og blend til groft mel, resten hakkes groft. Kom alle nødderne i en skål med sukkeret og rør det godt sammen. Tilsæt æggehviderne og pisk i et minuts tid. Kom dejen i en springform (cirka 18 centimeter i diameter) med bagepapir i bunden. Bag nøddebunden ved 175 grader i 30-35 minutter eller indtil den er pæn gylden. Lad bunden køle helt af.

Hindbæris

  1. Kom hindbærrene, sukkeret og vandet i en lille gryde og varm det op til kogepunktet. Lad det koge i cirka fem minutter. Sigt kernene fra.
  2. Smelt den hvide chokolade i en skål over vandbad. Kom den kondenserede mælk i en skål, og hæld den smeltede chokolade heri. Vend det hele sammen. Tilsæt hindbærsiruppen.
  3. Pisk piskefløden til let skum – lad være med at overpiske.
  4. Vend forsigtigt flødeskummet i hindbærblandingen lidt ad gangen. Fortsæt til massen er helt ensartet.
  5. Hæld hindbærisen ud på den afkølede cashewbund (eventuelt med kageplast i kanten for et pænere resultat) og stil kagen på frys.

Marengs

  1. Pisk æggehviderne stive i en skål eller på en røremaskine.
  2. Kom sukker og vand i en gryde og lad det koge op til temperaturen rammer 117 grader.
  3. Når sukkermassen er varm nok, hældes den i en tynd stråle i de stive æggehvider imens der piskes.
  4. Fortsæt med at piske marengsen til den er helt afkølet, sej og blank. Det tager cirka 10 minutter.
  5. Kom marengsen i en sprøjtepose og sprøjt det ønskede mønster ud på din kage. Pynt med hindbærstøv og chokoladeperler.
  6. Isen må gerne stå i 5-10 minutter på køkkenbordet inden den serveres.

2 kommentarer

  • Gudrun

    Kagen ser meget lækker ud 🙂
    Kan kagen fryses efter at marengsen er sprøjtet på den?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • julielykke1256

      Hej Gudrun! Ja, det oplevede jeg intet problem med 🙂 Jeg ville dog vente, hvis det var muligt 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lakrids- og citronmoussekage med hvid chokoladecreme