Mazarinkage med hindbær og havrecrumble

Brookies – brownie og cookiebars i én

      

Hvad gør man, når man ikke kan vælge mellem brownies og cookies? Man kombinerer dem. De kalder det brookies, og det smager helt fantastisk. Opskriften er forholdsvis simpel, så alle kan være med her! Du kan bruge lige den chokolade du har lyst til eller har i skabene, hvad end du er til hvid, mørk eller mælkechokolade. Ejer du ikke en form i denne størrelse, så bager du bare en dobbeltportion, for de skal nok blive spist, det garanterer jeg!

Brookies – brownie og cookiebars i én – giver cirka 9 brookies


Cookiedej

70 g smør (stuetemperatur)
75 g brun farin
60 g sukker
1 æg
1/4 tsk natron
1/2 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
120 g mel
1/2 tsk salt
70 g chokoladeknapper eller hakket chokolade (jeg brugte 39 % mælkechokolade)
en lille smule chokoladeknapper til pynt samt flagesalt.

  1. Kom smør, brun farin og sukker i en skål, og pisk det sammen til massen er ensartet.
  2. Pisk ægget i, og stop når dejen igen er ensartet.
  3. Tilsæt de tørre ingredienser samt chokoladen, og rør det hele sammen ganske kort til chokoladen er fordelt i hele dejen.
  4. Lad cookiedejen stå ved stuetemperatur, imens du laver brownien.

Brownie

150 g smør
175 g mørk chokolade (jeg bruger 70.6 %)
200 g sukker
50 g brun farin
3 æg
1/2 tsk salt
75 g hvedemel
10 g god kakao

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Kom chokoladen i en skål. Smelt smørret ved medium varme, og hæld den ud over chokoladen. Lad det stå imens chokoladen smelter. Rør det sammen til det er sammensmeltet.
  3. Kom sukker, brun farin og æg i en skål eller i din røremaskine, og pisk det luftigt (det tager et par minutter).
  4. Hæld chokoladenblandingen i æggesnapsen, og vend det forsigtigt rundt.
  5. Vend alle de tørre ingredienser i dejen med en dejskraber.
  6. Fordel browniedejen i en smurt form eller silikoneform – jeg bruger en kvadratisk silikoneform fra Silikomart, som er 18×18 centimeter, men hvis du ikke ejer den, kan en rund springform eller kagering på Ø18 eller Ø20 også fungere. Husk at komme bagepapir i bunden af springformen, hvis du bruger sådan en.
  7. Fordel med en ske små klumper af cookiedej ovenpå browniedejen, og sørg for, at få nogle af klumperne ned i dejen.
  8. Det er ikke nødvendigt at bruge al cookiedejen – det er op til dig selv, men hvis du har en smule til overs, så lav et par cookies ved siden af på cirka 60 g og giv dem cirka 15 minutter i ovnen (eller spis dejen imens brookien bager….)
  9. Drys en lille smule chokoladeknapper ud ovenpå kagen (kan undlades, det er kun for udseendet)
  10. Bag brookien i 30 minutter (vær opmærksom på, at ovne er forskellige, så hold øje med din bronkie, og brug min bagetid som guideline. Brookien SKAL virke ubagt i midten, da den vil sætte sig i køleskabet efter endt bagetid. Vær også opmærksom på, at bagetiden vil ændre sig, hvis du bager større portioner, eller i en mindre eller større form. Mit vigtigste råd er derfor: hold øje med din kage! Cookiedelen skal være gylden på toppen, kagen skal være sat i kanterne, men må gerne virke en smule ubagt i midten – der må derfor også gerne sidde rå dej på en tandstik, hvis det er sådan du plejer at tjekke, om kagen er færdig (-;).
  11. Drys med flagesalt efter end bagning, og lad kagen køle helt af i formen. Gem den gerne på køl til dagen efter, hvor den er ALLERbedst (selvom det er svært).
  12. Skær brookien i kvadratiske barer, når den er kølet af, eller skær den som en kage – det er helt op til dig!

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mazarinkage med hindbær og havrecrumble