Hvid bønnehummus

Kokosgranola

Jeg er svært glad for de købegranolaer, hvor sukkeret får det hele til at samle sig i små søde klumper af lykke. Så glad, at jeg et utal af gange har forsøgt at efterleve det i mit eget køkken – dog uden held. Jeg faldt dog tilfældigvis over en opskrift på ‘rawnola’ den anden dag, og ud af den idé kom ingredienslisten til denne glutenfrie, bagte granola. Den smager så(!) syndigt, men er et langt bedre alternativ til dem, man køber i butikkerne. Jeg vil faktisk gå så langt som til at sige, at det er den bedste, jeg nogensinde har smagt.

Ingredienser til 1 stor portion kokosgranola:

2 deciliter kokosmel

2 deciliter friske dadler (uden sten)

1/2-1 deciliter saltede cashewnødder

1 håndfuld abrikoser skåret (eller købt) i tern

2 spsk lys sirup (ahorn, agave og honning kan helt sikkert også bruges)

Fremgangsmåde:

Put alle ingredienserne i en blender og pulse blandingen til alt er blandet sammen. Fordel granolaen på et stykke bagepapir – gerne så den ligger i små klumper (se billede 3). Bag den ved 175 grader i cirka 10 minutter. Granolen er færdig når hele huset begynder at dufte af kokos og farven er gyldenbrun. Opbevar den i en lufttæt beholder og nyd den på din yoghurt eller som jeg har gjort som topping på en smoothiebowl.

 

 

 

 

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvid bønnehummus