Cheesecake med gulerodskagebunde og ananas

No bake mælkechokoladetærte med lakridskaramel og pekanpraliné

Den her tærte, ikke? Oh. my. god. Den er SÅ god! En forholdsvis simpel tærte, der ikke behøver bages, og udelader du chokoladecremeux, skal du heller ikke slåsse med husblas (som egentlig slet ikke er kompliceret, men det har det ry for). Hvis der er for mange elementer, kan du blot vælge, som du har lyst og lave mere af nogle få.

No bake tærte med mælkechokolade, lakridskaramel og pekanpraliné


Det skal du bruge: sukkertermometer, form på 20 centimeter (har du kun en på 18 er det fint; så bliver den bare en lille smule højere), en sprøjtepose og en lille takket tyl

Kiksebund med mælkechokolade

200 gram havrekiks
150 gram god mælkechokolade (jeg bruger Java fra Callebaut)
En smule salt

Knus kiksene i en pose med en kagerulle. Smelt chokoladen og rør det i kiksekrummerne. Smag til med salt og fordel massen i en form på 20 centimeter ved hjælp af bunden af et glas. Stamp den grundigt overalt og lav en lille kan på cirka 1,5-2 centimeter. Stil den på køl imens du laver karamellen.

Lakridskaramel

140 gram sukker
1 dl fløde
2 tsk rålakridspulver (jeg bruger den fra Johan Bülow)
20 gram smør
en smule salt

Kom sukker, fløde og rålakrids i en gryde og lad det koge op. Skru ned til middelvarme og lad det varme op til 110-115 grader ved brug af et sukkertermometer. Hvis du ikke ejer det, kan du gå efter konsistensen på karamellen: så snart du kan rulle det til en kugle mellem fingrene, tages den af varmen. Rør smør i med det samme og smag til med salt (pas på, det er varmt!) Hæld det på bunden med det samme imens det stadig er flydende. Stil tærten på køl imens du laver praliné.

Pekanpraliné

150 gram pekannødder
100 gram sukker

Kom sukkeret i en gryde og varm det op til gylden karamel v. middelvarme. Kom pekannødderne i gryden og rør rundt til sukkermassen er fordelt på nødderne. Hæld massen ud på et stykke bagepapir, drys eventuelt med en smule salt og lad det køle af. Hak nødderne groft og kom dem i en blender og blend til massen bliver flydende (det tager et par minutter – afhængig af blenderens evne). Fordel pralinén ovenpå karamellen og stil tærten på køl igen.

Mælkechokoladeganache

200 gram mælkechokolade
100 gram fløde

Hak chokoladen groft og kom den i en skål. Varm fløden op til kogepunktet og hæld den ud over chokoladen. Dæk skålen til med en tallerken og lad den stå i 3 minutter. Rør nu energisk i skålen til ganachen samler sig og bliver blank. Hæld straks ganachen ud på pralinén og stil tærten på køl igen.

Mælkechokoladecremeux

0,75 blad husblas
160 ml fløde
2 æggeblommer
15 gram sukker
140 gram mælkechokolade
en smule salt

Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet i en lille gryde. Pisk ganske kort æggeblommer og sukker sammen. Hæld den varme fløde i æggesnapsen, rør rundt og hæld det hele tilbage i gryden igen. Varm ved svag til middel varme blandingen op til 83 grader under konstant omrøring. Sigt den 83 grader varme creme, tilsæt husblas, rør rundt og hæld cremen over chokoladen. Rør rundt til cremeuxen samler sig og bliver helt blank. Dæk cremen til med husholdningsfilm, så den lægger helt nede på cremen. Stil den på køl i 3 timers tid og kom den herefter i en sprøjtepose med en lille takket tyl. Sprøjt små dutter ud på tærten.

Pynt tærten som du ønsker; jeg havde en rest moussebomber som jeg brugte og lidt skovsyre.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cheesecake med gulerodskagebunde og ananas