Blåbærmuffins med mælkechokolade

Cookie bars med brunet smør, chokolade og flagesalt

Det her er… hånden på hjertet… noget af det bedste, jeg har lavet. Almindelige cookies er lækre, det kan vi godt blive enige om, men de her cookie bars er on another level! Variér med chokoladen, som det passer dig – du kan også erstatte lidt chokolade med nødder – kun fantasien sætter grænser!

Cookie bars med brunet smør, chokolade og flagesalt, 9 cookie bars


110 g smør
80 g brun farin
80 g sukker
1 æg
10 g vaniljepulver
0,5 tsk bagepulver
130 g mel
1/4 tsk salt
80 g mørk chokolade – knapper eller hakket
80 g lys chokolade – knapper eller hakket.
flagesalt til toppen

  1. Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
  2. Smelt smørret i en kasserolle ved middelvarme. Når smørret er smeltet skrues der ned på lav varme. Fortsæt med at røre i smørret, til det begynder at få en duft af nøddetoner og bliver mørkere.
  3. Lad smørret køle en smule af.
  4. Kom det brunede smør i en røreskål, og tilsæt brun farin og sukker.
  5. Tilsæt ægget under piskning. Stop med at piske når dejen er ensartet.
  6. Tilsæt alle de tørre ingredienser: salt, bagepulver, vaniljesukker og mel.
  7. Rør det hele sammen.
  8. Tilsæt chokoladeknapperne, og rør rundt til knapperne er fordelt i dejen.
  9. Hæld cookiedejen i en silikoneform eller smurt kvadratisk form (18×18) – alternativt kan du bruge en springform med nogenlunde samme diameter.
  10. Bag i 20-25 minutter –  jeg gav mine 23 minutter – de må gerne virke lidt ubagte – det er det, der gør dem ekstra lækre.
  11. Drys straks med lidt ekstra chokoladeknapper og lidt flagesalt.
  12. Lad køle af en smule, og skær så 9 kvadratiske stykker ud af kagen. Nyd dem med det samme, eller opbevar dem i en lufttæt beholder.

4 kommentarer

  • GaryMary

    Hi there. These bars looked great and seemed quick to make so I gave it a try this evening. I was a little suspicious of the amount of baking powder in the recipe since 10 grams equals 2.5 teaspoons for such a tiny batch. Also, I’ve never before put baking powder in chocolate chip cookies. Anyway, I decided this amount is there for a reason but I think it’s a typo because my bars inflated like a loaf 😂 It’s still delicious just super fluffy.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • juulielykke@hotmail.com

      Hi! sorry, that IS a typo! it’s only supposed to be half – i’ll correct it immediately! Hope you can still eay the bars!

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • GaryMary

      No worries! The flavour wasn’t impacted by the amount of baking powder. It was very fluffy yesterday but deflated by today. The only thing changed is the texture – soft and crumbly and very tasty. I think it would also be useful to mention cooling the dough before adding chocolate. Mine was too warm and most of the chocolate melted. I used scraps of chocolate that I had at home at the moment – regular dark, dark with salted almonds and milk with caramel bits and peanuts so I got a brown butter, chocolate chunk, chocolate/brownie marbled bar that tastes like Snickers ^_^ I might right down the recipe with all the mistakes in it because it’s so good! Thank you for the inspiration and for the recipe as I will definitely try making it again the right way.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • NOVRA hvor ser de lækre ud !!
    Er selv ret pjattet med at bage med brun farin (eller muscovado sukker), det kan virkelig noget og bidrager med en krydret varm smag.

    De her skal klart prøves!
    Tak for opskriften.
    Hilsen La Cucina NADA

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blåbærmuffins med mælkechokolade