Cookie bars med brunet smør, chokolade og flagesalt

Det her er… hånden på hjertet… noget af det bedste, jeg har lavet. Almindelige cookies er lækre, det kan vi godt blive enige om, men de her cookie bars er on another level! Variér med chokoladen, som det passer dig – du kan også erstatte lidt chokolade med nødder – kun fantasien sætter grænser!
Cookie bars med brunet smør, chokolade og flagesalt, 9 cookie bars
110 g smør
80 g brun farin
80 g sukker
1 æg
10 g vaniljepulver
0,5 tsk bagepulver
130 g mel
1/4 tsk salt
80 g mørk chokolade – knapper eller hakket
80 g lys chokolade – knapper eller hakket.
flagesalt til toppen
- Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
- Smelt smørret i en kasserolle ved middelvarme. Når smørret er smeltet skrues der ned på lav varme. Fortsæt med at røre i smørret, til det begynder at få en duft af nøddetoner og bliver mørkere.
- Lad smørret køle en smule af.
- Kom det brunede smør i en røreskål, og tilsæt brun farin og sukker.
- Tilsæt ægget under piskning. Stop med at piske når dejen er ensartet.
- Tilsæt alle de tørre ingredienser: salt, bagepulver, vaniljesukker og mel.
- Rør det hele sammen.
- Tilsæt chokoladeknapperne, og rør rundt til knapperne er fordelt i dejen.
- Hæld cookiedejen i en silikoneform eller smurt kvadratisk form (18×18) – alternativt kan du bruge en springform med nogenlunde samme diameter.
- Bag i 20-25 minutter – jeg gav mine 23 minutter – de må gerne virke lidt ubagte – det er det, der gør dem ekstra lækre.
- Drys straks med lidt ekstra chokoladeknapper og lidt flagesalt.
- Lad køle af en smule, og skær så 9 kvadratiske stykker ud af kagen. Nyd dem med det samme, eller opbevar dem i en lufttæt beholder.
Hi there. These bars looked great and seemed quick to make so I gave it a try this evening. I was a little suspicious of the amount of baking powder in the recipe since 10 grams equals 2.5 teaspoons for such a tiny batch. Also, I’ve never before put baking powder in chocolate chip cookies. Anyway, I decided this amount is there for a reason but I think it’s a typo because my bars inflated like a loaf 😂 It’s still delicious just super fluffy.