Salt og syrlig karamelmoussekage med havtorn og peanutbutter

Mørk chokoladeis med brownie og havsalt uden ismaskine

Jeg elsker at lave hjemmelavet is – det tager 10 minutter at mikse sammen, kræver ingen ismaskine og så skal du endda kun bruge tre ingredienser til selve grundopskriften – og ja – så kan du varierer den i det uendelige og tilføje præcis det, du har lyst til! Jeg havde en rest af noget brownie liggende, så den skulle selvfølgelig bruges fornuftigt. 5 timer på frys, og så er der lækker, hjemmelavet chokoladeis!

Mørk chokoladeis med brownie og havsalt uden ismaskine

Chokoladeis

 • 500 ml piskefløde
 • 1 dåse kondenseret mælk
 • 150 gram god (mørk chokolade)

Ganache

 • 50 gram fløde
 • 100 gram mælkechokolade

En rest brownie skåret i tern (200-300 gram)

 • En smule havsalt

Smelt den mørke chokolade i en skål over vandbad. Kom den kondenserede mælk i en skål, og hæld den smeltede chokolade heri. Vend det sammen med en dejskraber. Pisk piskefløden til let skum – lad være med at overpiske. Vend forsigtigt flødeskummet i chokoladeblandingen lidt ad gangen. Fortsæt til massen er helt ensartet. Kom isen i en beholder – jeg brugte en rugbrødsform.

  Til ganachen hakkes 100 gram mælkechokolade. Kom det i en skål. Kom 50 gram fløde i en gryde og bring det til lige under kogepunktet. Hæld fløden over den hakkede chokolade og lad det stå i 2 minutter. Rør energisk i skålen med en dejskraber til ganachen samler sig og bliver blank. Smag den eventuelt til med en smule havsalt.

   Drys 2/3 af browniestykkerne på isen og rør det en smule ned i massen. Hæld herefter forsigtigt ganachen ud på toppen af ismassen. Rør eventuelt forsigtigt rundt med en pind for et pænere mønster. Pynt kagen med resten af browniestykkerne og drys med en smule havsalt. Sæt isen på frys natten over. Lad gerne isen tø op i 10 minutter på køkkenbordet inden servering.

    Ingen kommentarer endnu

    Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

    Skriv en kommentar

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

     

    Næste indlæg

    Salt og syrlig karamelmoussekage med havtorn og peanutbutter