Små tærter med kaffe og vanilje

Mazarinkage med mælkechokolade og appelsin

 

Jeg har en plan om at lave flere opskrifter til mere simple kager, så flere kan være med. Den her mazarinkage med appelsin og mælkechokolade er virkelig god, og samtidig rigtig simpel at bikse sammen. Det vigtigste er, at holde ingredienserne på samme temperatur (her snakker jeg især om smørret og æggene), da for store temperaturforskelle kan forårsage, at din mazarindej skiller. Herudover er det altså rigtig simpelt! Du kan også vælge at erstatte ganachen med smeltet chokolade og hælde dette ud over kagen.

Mazarinkage med mælkechokolade og appelsin, 8-10 personer


Mazarinkage

100 g smør (stuetemperatur)
100 g sukker
250 g marcipan
3 æg (stuetemperatur)
60 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1,5 tsk vaniljesukker
en smule salt
skal fra 1 stor økologisk appelsin

  1. Start med at tænde din ovn på 175 grader almindelig ovn.
  2. Skær smørret i tern og kom det sammen med sukker i en røremaskine.
  3. Pisk det sammen til massen er ensartet og luftig.
  4. Tilsæt marcipan og pisk igen.
  5. Tilsæt nu et æg ad gangen imens du pisker videre. Stop når æggene er indarbejdet.
  6. Tilsæt alle de tørre ingredienser inklusiv skallen fra appelsinen, og vend det sammen med en dejskraber.
  7. Kom dejen i en smurt kagering eller springform på cirka 20 centimeter i diameter.
  8. Bag kagen i 25-30 minutter, eller indtil du kan stikke en nål i midten af kagen uden der sidder dej på.
  9. Lad kagen køle helt af, og fjern den fra formen/kageringen.

Mælkechokoladeganache med appelsin

200 g god mælkechokolade
70 g fløde
30 g appelsinsaft
en smule salt

  1. Kom fløde og appelsinsaft i en lille gryde, og varm det op til lige under kogepunktet.
  2. Hak chokoladen fint, og kom den i en skål.
  3. Hæld nu flødeblandingen ud over chokoladen, og lad det stå i cirka to minutter.
  4. Rør energisk i midten af skålen med en dejskraber, til ganachen samler sig og bliver blank.
  5. Læg et stykke film ned på ganachen, og stil den på køl, til den har sat sig en smule.
  6. Når ganachen er kølet af og stivnet en smule, fordeles den ovenpå mazarinkagen.
  7. Pynt kagen med hasselnødder og appelsinskal. Jeg har ligeledes pyntet med Summerbirds Piemontehasselnøddekugler.
  8. Servér med det samme!

 

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Små tærter med kaffe og vanilje