Veganske donuts

Himmelsk og sund æblecrumble

Vejret lokker ikke ligefrem til forårs- og sommeropskrifter. Til gengæld rimer blæst og regn med efterårets varme krydderier og frugter, så hvorfor ikke bare smide det hele sammen til en skøn og sund æblecrumble? Jeg fandt inspiration til denne hos dygtige Mia Gardum, så opskriften er tilmed vegansk, hvis man gerne vil undgå animalske produkter. Opskriften kan tilmed let gøres fri for raffineret sukker ved at erstatte den brune farin med eksempelvis kokossukker. Begge har nemlig den søde, let brændte, smag, som fungerer heeeeelt fantastisk til både varme krydderier og æbler. Crumblen kan både nydes som dessert, men jeg ville altså også sagtens kunne spise den som forkælende morgenmad på en søndag uden dårlig samvittighed!

Vegansk æblecrumble (2 personer)

3-4 æbler

1 spsk brun farin

1 spsk ahornsirup

1 tsk kanel

1 tsk kardemomme

1 tsk vaniljesukker

en smule salt

Crumble

2 spsk brun farin

1 spsk ahornsirup

1 spsk kokosolie

1/2 dl fuldkornshvedemel

1 dl havregryn

en håndfuld hakkede valnødder

1 tsk vaniljesukker

1 tsk kanel

1 tsk kardemomme

En smule salt

Fremgangsmåde

Start med at tænde ovnen på 180 grader almindelig ovn. Skær dine æbler i små tynde både og vend dem med hænderne i en skål med brun farin, ahornsirup, kanel, kardemomme og salt. Placer æblerne i bunden af et fad eller lignende og bag dem i 20 minutter.

I en anden skål blandes alle ingredienser til selve crumblen. Sørg for, at kokosolien bliver godt fordelt – igen er det lettest bare at bruge klør fem, da kokosolien vil smelte, når den kommer i kontakt med varme fra hænderne. Når æblerne har været i ovnen i 20 minutter, fordeles crumblen ovenpå. Bag æblecrumblen i ovnen i 30 minutter herefter (eller til toppen er sprød og hele huset dufter af kanel <3)

Jeg spiste min crumble med en klat skyr til.

 [bloglovin_button]

2 kommentarer

 • Rita Jensen

  Mangler MÆNGDEangivelse for kokosolie?
  Vil gerne bage denne tærte idag 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • juulielykke@hotmail.com

   Hej Rita – det er 1 spsk og er rettet nu 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Veganske donuts