Syndig nutellabrownie med nutellaganache

No bake Oreo- og peanutbuttertærte

   

Hvis du på et tidspunkt får lyst til én stor Reese’s peanutbuttercup, så er opskriften her – eller, sådan næsten i hvert fald. Her er der nemlig Oreos involveret. Jeg synes ikke det får peanutbuttercup’en til at lyde mindre god, tværtimod. Tærten skal ikke bages, og kan smækkes sammen på cirka 20 minutter og kræver kun fem ingredienser. Det er staks sværere at vente på, den sætter sig – men så er det heldigt, at den også kan spises uden at have sat sig (det er noget svineri – lad være med det).

No bake oreo- peanutbuttertærte (6-8 personer)

 

1 rulle Oreos (cirka 150 g) – man kan med fordel fordoble antallet og få en tykkere bund – det vil jeg nok foretrække til næste gang

75 gram smør (150 hvis du vælger løsningen med 2 ruller oreos)

150 gram smooth peanutbutter (jeg bruger den fra Urtekram – den er smooth på den gode måde)

200 gram god mælkechokolade

100 gram fløde

 

Fremgangsmåde

Knus alle oreos i en minihakker. Smelt smøren i en gryde og bland det sammen med oreomassen. Du skal gå efter en tekstur, der minder om vådt sand. Hvis massen føles for porøs tilsættes en ekstra spiseskefuld smeltet smør.

Pres massen ned i en tærteform og sørg for at dække både bund og sider godt (jeg bruger en 20 centimeters tærteform med løs bund). Sæt bunden i fryseren i 15 minutter.

Tag bunden ud og hæld peanutbutteren ovenpå. Sæt herefter tærten i fryseren igen imens du laver mælkechokoladeganachen.

Hak chokoladen fint, kom det i en skål og bring fløden i kog i en gryde. Når fløden koger hældes denne i skålen med chokoladen. Lad ganahcen være i 2 minutter og begynd herefter at røre energisk i midten af skålen med en dejskraber. Når ganachen har samlet sig og er blank og homogen hældes den ud over tærten. Hæld gerne helt op til tærtens kant, men sørg for, at tærten kan sættes på køl uden at den flyder over.

Lad stå på køl i mindst fire timer (eller et par stykker hvis du har plads i fryseren), og nyd!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Syndig nutellabrownie med nutellaganache