Verdens, uden tvivl, bedste koldhævede boller uden surdej

Vegetarisk pastaret med portobellosvampe, soltørrede tomater og persille

 

En ny favorit blev til i køkkenet den anden dag: en cremet vegetarisk pastaret med portobellosvampe, soltørrede tomater og frisk persille. Det er en af de retter, der kan smides sammen på cirka 20 minutter, så den har helt klart hverdagsfavorit-potentiale! Jeg brugte portobellosvampe til retten – det kunne have været hvilken som helst: champignon, karl-johansvampe, kantareller, østershatte eller en blanding af disse. Jeg brugte soltørrede tomater fra pose, da de suger væsken fra retten til sig – det er derfor ikke nødvendigt med dem i glas. Retten kunne sagtens laves med rigtig fløde, men jeg valgte en 4%.

Vegetarisk pastaret med portobellosvampe, soltørrede tomater og persille (2 personer)

250 gram pasta efter eget valg

400-500 gram svampe

100 gram soltørrede tomater

en håndfuld frisk persille

3 fed hvidløg

2,5 dl madlavningsfløde eller fløde

2 spsk smør

2 spsk olivenolie

1 dl revet parmesanost

1,5 dl grøntsagsbouillon (kan passende lavet med vandet fra pastaen)

Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Skyl og hak svampene i en passende størrelse. Kom olivenolie og smør på en pande og steg herpå hvidløgene og de hakkede svampe. Sauter svampene indtil de er gyldne og bløde. Hak dine soltørrede tomater i små stykker og kom dem ned til dine svampe. Hæld nu din grøntsagsbouillon på panden og lad det simre ved middelvarme indtil svampene og tomaterne har suget det meste af væsken til sig. Tilsæt herefter fløden og bring det i kog et øjeblik. Tilføj herefter parmesanosten og lad den smelte i saucen ved middelvarme. Tilsæt den kogte pasta og få det hele godt blandet sammen – stadig ved middelvarme for at opnå den ønskede konsistens. Tilføj til sidst den friskhakkede persille. Smag til med salt og peber og servér med revet parmesan og hakket persille.

Til brødet på billedet har jeg brugt denne opskrift, og blot lavet brødet til en lang baguette i stedet for boller – det fungerer SÅ godt!

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Verdens, uden tvivl, bedste koldhævede boller uden surdej