Kakao- og banansmoothie bowl med dadler og blåbær

vegetariske kødboller i masalasauce

[bloglovin_button]

Det her er virkelig en del af himlen set fra et krydderiperspektiv. Saucen er lidt a la væltet krydderihylde med et indisk twist, og det både smager og dufter helt ubeskriveligt. Jeg ved ikke, om man kan købe færdiglavet masalapasta, men jeg vil helt klart anbefale at give det et skud med den hjemmelavede – det er super simpelt, og så er der bare et eller andet ved at have fremstillet den selv. Jeg valgte at lave vegetariske ‘kødboller’ til retten – de blev virkelig skønne! Krydderilisten er forholdsvis lang, men er du, som jeg, i den situation, at krydderiskabet bugner, vil du ofte have dem alle i forvejen.

Vegetariske kødboller i masalasauce (2-3 personer)

 

Vegetariske kødboller

300 gram kogt blomkål (svarende til cirka et halv blomkålshoved)

2 dl kogt quinoa, brune ris el. lign.

50-100 gram rasp, hvedemel eller lign.

1 æg

1 tsk salt

evt 1 tsk hvidløgspulver

olivenolie til stegning

Fremgangsmåde

kog blomkålen i cirka 5 minutter til buketterne er møre – si al overskydende vand fra. Kog quinoaen/de brune ris efter anvisningen. Pulse ganske kort quinoa/ris og blomkålen i en blender eller food processor – det er ikke meningen, at massen skal blive helt glat – blot så den begynder at blandes. Hæld blandingen i en skål og tilsæt de resterende ingredienser. Rul til små kugler (cirka en spiseskefuld – hvis massen er for våd til at rulle til kugler, kan du eventuelt tilsætte mere af den tørre ingrediens), og steg dem på en pande ved middelvarme i rigeligt med olie (jo mere jo sprødere bliver de). De skal vendes rimelig ofte for at få farve på alle flader.

 

Masalapasta

1 løg

3-4 fed hvidløg

1 spsk frisk ingefær

1,5 tsk garam masala

1 tsk chilipulver

1 tsk gurkemeje

1 tsk spidskommen

1 tsk stødt nellike

1 tsk salt

1 tsk paprika

en håndfuld frisk koriander

en håndfuld mandler

saften fra 1/2 citron

Fremgangsmåde

Hak løg, hvidløg og ingefær groft og kom disse samt de resterende ingredienser i en foodprocessor eller blender og pulse til massen samler sig til en pasta. Obs: denne opskrift giver mere end der skal bruges til saucen, men gem resten i køleskabet til en anden dag (den kan holde sig en uges tid) eller frys den ned til et senere tidspunkt.

 

Masalasauce

1 dåse koncentreret tomatpuré (den store)

1 dåse kokosmælk (fuldfed)

olie til stegning

Fremgangsmåde

Varm en pande op med en smule olie og tilsæt cirka 1/2 deciliter af din masalapasta. Rør rundt indtil krydderierne begynder at dufte (det tager cirka 3 minutter) Tilføj tomatpuréen samt 2 deciliter vand og lad det simre til det bliver rustrød (omkring 5-10 minutter). Tilføj dine vegetariske kødboller og rør rundt igen. Tilføj kokosmælken og lad saucen simre i yderligere 10 minutter. Saucen vil tykne og blive mere cremet, og jo længere du lader den simre, jo tykkere bliver den og jo mere smag får den (så giv den gerne mere, hvis tiden er til det).

Smag saucen til med salt og server den som jeg har gjort: med brune ris drysset med chilipulver eller på en bund af grøntsager, hvis det skal være ekstra sundt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kakao- og banansmoothie bowl med dadler og blåbær