Skillet cookie med miso og peanutbutter

Cheesecake med sesam, karamel og lime

 Denne opskrift er lavet for Callebaut // Min yndlingschokolade over dem alle er Callebauts Goldchokolade – det er ingen hemmelighed. Jeg elsker alt der klinger på karamel, og med en chokolade, der har noter af både førnævnte, smør, fløde og salt, går man altså ikke galt i byen. Udover at smage fantastisk er Gold utrolig let at arbejde med, og man kan bruge den til alverdens ting! Her har jeg brugt den som hovedelement i en cheesecake, der tager inspiration fra sensommerens kornmarker, grøftekanter og himmel. 

Cheesecake med havre, karamel og lime, 8-10 personer

Havre- og sesambund

150 g havrekiks
50 g ristede, hvide sesam
75 g smør
3 tsk sukker
En smule salt

  1. Start med at riste sesamfrøene på en varm pande, til de begynder at tage farve.
  2. Kom de ristede sesamfrø i en minihakker, og blend dem til mel.
  3. Kom havrekiksene ned i minihakkerne og mal det fint sammen med sesammelet.
  4. Kom smørret i en lille kasserolle, og smelt det.
  5. Bland kikse/sesamblandingen med smør, sukker og en smule salt.
  6. Placér et stykke bagepapir på et skærebræt og find en kagering (Ø16) frem.
  7. Kom kikseblandingen i kageringen og stamp den godt med bunden af et glas – kør den også godt op ad kanterne, det er vigtigt, da mandelpralinén er flydende, og vil flyde ud, hvis kanterne ikke er højere.
  8. Stil bunden på køl, imens du laver praliné.

Mandelpraliné

100 g sukker
100 g ristede mandler
En smule salt

  1. Hak mandlerne groft.
  2. Smelt sukkeret v. middelvarme i en lille gryde.
  3. Når sukkeret er gyldent og smeltet, hældes de hakkede mandler i gryden. Rør rundt, og sørg for, at den smeltede sukker er godt fordelt på mandlerne.
  4. Hæld nu massen ud på et stykke bagepapir, og lad det køle helt af.
  5. Hak det i mindre stykker, og kom det i en minihakker. Det tager noget tid, men vil blive til flydende mandelpraliné – tålmodighed er nøglen (især hvis du har en knap så kraftig minihakker).
  6. Når mandelpralinéen er flydende, hældes den på kiksebunden.
  7. Stil kagen på frost, imens du laver cheesecakefyldet – pralinéen skal være sat, så den ikke blandet sig med cheesecakefyldet.

Cheesecake med Gold chokolade og lime

100 g sukker
150 g Philadelphia
3 blade husblas
Saft fra 3 limes
150 g Goldchokolade fra Callebaut
1,5 dl piskefløde

  1. Start med at udbløde husblassen i koldt vand i 10 minutter.
  2. Pisk imens sukker og Philadelphia sammen, og stil det til side.
  3. Kom limesaften i en gryde, og varm den op til under kogepunktet.
  4. Vrid husblassen fri for vand, og kom den i den varme limesaft. Stil saften til side.
  5. Smelt Gold-chokoladen over vandbad.
  6. Hæld nu den flydende chokolade i Philadelphia og sukkerblandingen, og rør den glat.
  7. Tilsæt nu den afkølede limesaft, og rør igen blandingen glat.
  8. Pisk piskefløden til helt let skum, og vend den forsigtigt i blandingen.
  9. Hæld nu cheesecakefyldet på den afkølede bund, og stil den i fryseren i minimum 3 timer.

Pynt: Jeg havde en rest af noget limemousse i en silikoneform, som jeg har valgt at pynte med. Du kan også gemme lidt af cheesecakefyldet, og hælde den i små silikoneforme, som du pynter kagen med som her. Formen jeg har brugt til denne kage, er bobblekransen fra Ditte Julie, som jeg har ‘hakket’ i stykker, med kageringen, som kagen er lavet i – på den måde får kagen et andet udtryk, som jeg synes er virkelig fint!

Jeg har ligeledes pyntet med kornblomster, skovsyreblomster og skovsyre – alle spiselige blomster.

2 kommentarer

  • Julie

    Hvor meget praline bliver der cirka? Jeg har nemlig allerede et stort glas praline, som skal bruges 😅

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skillet cookie med miso og peanutbutter